Szukaj
D3100+kit | 50 f/1.8 | 70-300 f/4-5,6 G ED VR | FIRST C3550 | Nissin Di466 i różnego innego złomu pełno...
Never back down!
Świetny materiał na b/w.
Zdjęcie jest bardzo dobre kadrowo. Myślę, że kadr jest nieźle wypatrzony.
Jednak nasuwa się pytanie co Cię ugryzło, że wykonałeś obróbkę która kojarzy mi się z mydełkiem Fa ?
Z drugiej zaś strony patrząc wiem, że takie kolory nad morzem występują.
Myślę też, że ja zdecydowałbym się bardziej wyeksponować teksturę drewna.
Kadr równie dobry w poziomie jak i dobry materiał na kwadrat.
pozdr, P.
sory ale mozna jasniej?
D3100+kit | 50 f/1.8 | 70-300 f/4-5,6 G ED VR | FIRST C3550 | Nissin Di466 i różnego innego złomu pełno...
Never back down!
heh, ja bym dał dodatkową warstwę, która miała by na celu uczynienie z tej dechy silnego punktu dominującego w kadrze. Zdecydowanie warstwa jasność/kontrast.
Być może zdecydowałbym się na jakiś skomplikowany zabieg ożywienia nieba. Tak aby mniej było mydełka Fa.
Ale to jest oczywiście moja wizja. A tak jak wiesz moje wizje fotograficzne bywają trochę dziwne.
Oczywiście nie myśl sobie, że zdjęcie które tu pokazujesz jest złe. Tak nie jest. Zdjęcie jest dobre. I skoro już eksploatuje swoją klawiaturę by o nim pisać to znaczy, że naprawdę musi mi się ono podobać.
![]()
thx
Never back down!
Jaśniej nie rób, już jest wystarczająco jasno.
Trudno mi cokolwiek powiedzieć o tej fotografii... Ale główna uwaga jaka mi się nasuwa - jest płasko, strasznie płasko. Drewno zlewa się z piachem. Gryzie mnie też horyzont i duża ilość nieba.
Poza tym przemyślę i być może jeszcze wrócę.
Pozdrawiam.
MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
|||blog ||| maciejsimm.com|||
W BW , plus lekka winietka i bedzie dobrze.
Moim zdaniem bardzo dużą zaletą tego zdjęcia są delikatne, współgrające kolory. Dlatego trzymałbym się z daleka od b&w.
Zgadzam się z wyeksponowaniem tekstury drewna, ale ta zmiana musi być delikatna. Odnosząc się jeszcze do takich detali, to może warto troszeczkę poprawić naturę i pozbyć się ciemnych szczelin w drzewie.
Zdjęcie jest bardzo ładne, bije od niego spokój.
Pozdrawiam
Jarek
fotka ma coś w sobie, podoba się![]()
Skontaktuj się z nami