A kiedyś Ty nad morzem był?!
Ty weź może zmień styl, bo póki co jak to ktoś powiedział... kradniesz "kadry, technike i miejscówki"![]()
Szukaj
A kiedyś Ty nad morzem był?!
Ty weź może zmień styl, bo póki co jak to ktoś powiedział... kradniesz "kadry, technike i miejscówki"![]()
przyłączam się do GRATULACJI
pozdrawiam
Nic tak nie niszczy organizmu, jak długotrwała fizyczna bezczynność" - ARYSTOTELES
Świetne! Absolutnie świetne.
Chyba to zdjęcie wyleczyło mnie z alergii na dramatyczne kamienie na plaży jakich ostatnio jest cały wysyp. Tak samo jak w swoim czasie samotnych drzew na tle dramatycznego nieba.
To zdjęcie jest naprawdę znakomite. Nie wiedziałem że jeszcze jest możliwe pokazanie kamieni na plazy w sposób kreatywny i oryginalny, ale Ty to zrobiłeś bardzo dobrze. Tonacja, połączenie miękkiej obróbki z dynamiką i dramaturgią, kompozycja. Właśnie ta miękka obróbka jest powodem że to zdjęcie mnie zachwyciło. Dotychczas wszyscy do takich kompozycji używali twardej obróbki i dlatego mi się to już opatrzyło.
Bardzo dobre.
Przyłączam się. Też zachwyciła mnie ta fotografia. Dodam też, że niesamowicie zagrały ze sobą nawet takie drobiazgi jak ciemna linia falochronu z ciemną linią wody na horyzoncie. Fotografia jest doskonała w smaku i wykonaniu.
Kapitalne, perfekcyjne. Jedno z najlepszych jakie widziałem od paru miesiecy.
oj Ty NemecikuTy weź może zmień styl, bo póki co jak to ktoś powiedział... kradniesz "kadry, technike i miejscówki"![]()
kadr to moja własna inwencja twórcza![]()
technikę wypracowałem sam bo mi nikt nie chciał powiedzieć jak to się właśnie tak robi![]()
miejscówka to teren ogólnie dostępny więc...![]()
![]()
Na tym polega bycie dobrym!
Tysiące ludzie potyka się o korzeń klnąc przy tym pod niebiosa, aż wreszcie przyjdzie jakiś gościu, spojrzy się i sfotografuje ten korzeń i to się okaże arcydziełem sztuki!
Ile razy człowiek musi się na coś patrzyć żeby to wreszcie zauważyć?!!
Czy Dylan tego nie śpiewał: "How many times must a man look up before he can see the sky?"
swiatło ja Ci powiem tak:
Moim zdaniem zdjęcie, fotografia to tylko bezduszne dzieło obojętnej maszyny zwanej aparatem lub w naszym przypadku lustrzanką cyfrową, przy której człowiek spełnia tylko ściśle określone i jedynie pomocnicze a nawet powiedzieć można, że czysto rzemieślnicze posługi. Dobry rzemieślnik czuje dobre światło tak jak dobry grzybiarz wie gdzie udać się po dorodne grzyby...
I tak powstają udane fotografie...
![]()
Skontaktuj się z nami