Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: three stones #

Domyślnie

A kiedyś Ty nad morzem był?!

Ty weź może zmień styl, bo póki co jak to ktoś powiedział... kradniesz "kadry, technike i miejscówki"

Rozmowny Awatar cialat
    Miasto
    Reńska Wieś/Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

przyłączam się do GRATULACJI

pozdrawiam

Nic tak nie niszczy organizmu, jak długotrwała fizyczna bezczynność" - ARYSTOTELES

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Świetne! Absolutnie świetne.
    Chyba to zdjęcie wyleczyło mnie z alergii na dramatyczne kamienie na plaży jakich ostatnio jest cały wysyp. Tak samo jak w swoim czasie samotnych drzew na tle dramatycznego nieba.
    To zdjęcie jest naprawdę znakomite. Nie wiedziałem że jeszcze jest możliwe pokazanie kamieni na plazy w sposób kreatywny i oryginalny, ale Ty to zrobiłeś bardzo dobrze. Tonacja, połączenie miękkiej obróbki z dynamiką i dramaturgią, kompozycja. Właśnie ta miękka obróbka jest powodem że to zdjęcie mnie zachwyciło. Dotychczas wszyscy do takich kompozycji używali twardej obróbki i dlatego mi się to już opatrzyło.
    Bardzo dobre.

Domyślnie

Przyłączam się. Też zachwyciła mnie ta fotografia. Dodam też, że niesamowicie zagrały ze sobą nawet takie drobiazgi jak ciemna linia falochronu z ciemną linią wody na horyzoncie. Fotografia jest doskonała w smaku i wykonaniu.

Domyślnie

Kapitalne, perfekcyjne. Jedno z najlepszych jakie widziałem od paru miesiecy.

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Ty weź może zmień styl, bo póki co jak to ktoś powiedział... kradniesz "kadry, technike i miejscówki"
    oj Ty Nemeciku

kadr to moja własna inwencja twórcza
    technikę wypracowałem sam bo mi nikt nie chciał powiedzieć jak to się właśnie tak robi
    miejscówka to teren ogólnie dostępny więc...

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    miejscówka to teren ogólnie dostępny więc...
    Na tym polega bycie dobrym!
    Tysiące ludzie potyka się o korzeń klnąc przy tym pod niebiosa, aż wreszcie przyjdzie jakiś gościu, spojrzy się i sfotografuje ten korzeń i to się okaże arcydziełem sztuki!

Ile razy człowiek musi się na coś patrzyć żeby to wreszcie zauważyć?!!
    Czy Dylan tego nie śpiewał: "How many times must a man look up before he can see the sky?"

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

swiatło ja Ci powiem tak:
    Moim zdaniem zdjęcie, fotografia to tylko bezduszne dzieło obojętnej maszyny zwanej aparatem lub w naszym przypadku lustrzanką cyfrową, przy której człowiek spełnia tylko ściśle określone i jedynie pomocnicze a nawet powiedzieć można, że czysto rzemieślnicze posługi. Dobry rzemieślnik czuje dobre światło tak jak dobry grzybiarz wie gdzie udać się po dorodne grzyby...
    I tak powstają udane fotografie...

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    swiatło ja Ci powiem tak:
    Moim zdaniem zdjęcie, fotografia to tylko bezduszne dzieło obojętnej maszyny zwanej aparatem lub w naszym przypadku lustrzanką cyfrową, przy której człowiek spełnia tylko ściśle określone i jedynie pomocnicze a nawet powiedzieć można, że czysto rzemieślnicze posługi. Dobry rzemieślnik czuje dobre światło tak jak dobry grzybiarz wie gdzie udać się po dorodne grzyby...
    I tak powstają udane fotografie...

No to zazdroszczę Ci aparatu!

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów