Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie NX2 - punkt sterowania kolorem, obszar

Witam,

Punkt sterowania kolorem ma jakiś domyślny zakres (promień). Szukam, czytam instrukcję i nic - jak go zmienić bo domyślnie jest zbyt duży (chodzi o wielkość promienia okręgu/wielkość obszaru, który zmieniamy)
    D80 + Nikkor AS-F 18-105 VR
    Twoje Bieszczady

Domyślnie

nie wiem, ja nie mam żadnego problemu z kolorem w NX [?]

Domyślnie

Pewnie chodzi ci o to że jak klikniesz na tym punkcie po umieszczeniu na obrazie pojawia się suwaki regulujesz promień . Poza tym pełen podgląd obszaru działania też jest dostępny (po prawej w zakładce control pointa masz taką ikonkę w którą jak klikniesz pojawi ci siepodgląd obszaru na który control point oddziałuje.
    N D3 S17-35HSM N50 F1,4 N85 F1,4 N80-200 F2,8 SB800+900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artko Zobacz posta
    Pewnie chodzi ci o to że jak klikniesz na tym punkcie po umieszczeniu na obrazie pojawia się suwaki regulujesz promień
    Dzięki, dokładnie o to mi chodziło - nie zauważyłem że robi się to górnym suwakiem po kliknięciu w punkt.
    D80 + Nikkor AS-F 18-105 VR
    Twoje Bieszczady

Domyślnie

Zapoznaj się też z tym czarnobiałym podglądem zakresu działania dostepnym po kliknięciu we wspomnianą ikonę . Idealnie widać wtedy zakres selekcji u-pointa .
    N D3 S17-35HSM N50 F1,4 N85 F1,4 N80-200 F2,8 SB800+900

Oszczędny w słowach Awatar aro272
    Miasto
    Koszalin/Słupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PeterWolf Zobacz posta
    Witam,

Punkt sterowania kolorem ma jakiś domyślny zakres (promień). Szukam, czytam instrukcję i nic - jak go zmienić bo domyślnie jest zbyt duży (chodzi o wielkość promienia okręgu/wielkość obszaru, który zmieniamy)
    Mając licęncje, możesz pobrać ze strony Adobe instrukcje PL warto bo NX na fajne funkcje ale jest troszkę mało przyjazny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aro272 Zobacz posta
    Mając licęncje, możesz pobrać ze strony Adobe instrukcje PL warto bo NX na fajne funkcje ale jest troszkę mało przyjazny.
    A co ma wspólnego Adobe z NX-em?
    Jacek

Miasto
    Koszalin/Słupsk

Unhappy

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    A co ma wspólnego Adobe z NX-em?
    Sory, bardzo lubie Adobe - sprawdziłem że zrobiłem gafe, instrukcja NX jest na nikon.pl ale nie PL, nie pamiętam skąd mam PL. (przepraszam jesli wprowadziłem kogos w błąd)
    D300s, D80, D750, S24-70 F2.8, N17-55 F2.8, N50 F1.8, P135 F2.8, N35 F1.8, S14 F2.8.

Miasto
    Koszalin/Słupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aro272 Zobacz posta
    Sory, bardzo lubie Adobe - sprawdziłem że zrobiłem gafe, instrukcja NX jest na nikon.pl ale nie PL, nie pamiętam skąd mam PL. (przepraszam jesli wprowadziłem kogos w błąd)
    Sprawdziłem, jest dostępna instrukcja NX2 PL na stronie http://nikoneurope-pl.custhelp.com/app/ po zalogowaniu w dziale instrukcje obsługi strona 5
    Własnie 5 min temu pobrałem PDF PL
    D300s, D80, D750, S24-70 F2.8, N17-55 F2.8, N50 F1.8, P135 F2.8, N35 F1.8, S14 F2.8.

Uprawnienia umieszczania postów