Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie NX2 a windows XP 64

Witam!
    Ostatnimi czasy ściągnąłem NX2 (ze strony Nikona) i zainstalowałem na swoim komputerze (jak w tytule mam Windows XP wersja 64-bit Edytion). Pojawił się problem! Windows nie uruchamia programu... Jak sie domyślam wersja 64-bitowa jest "niekompatybilna" z NX-em.
    Pytanie: Czy może ktoś orientuje się czy ten problem można w jakiś sposób ominąć lub czy jest jakaś wersja NX-a, która wystartuje z tym systemem.
    Aha, systemu nie zmienię bo to oryginał.
    Z góry dziękuję.
    Leszek
    Nikon D3, D200; Nikkor 24-70,f2.8; 80-200,f2.8; 50,f1.8; Tokina 12-24,f4; SB-900; SB-600
    talipski.pl, agencjafotoart.pl

Domyślnie

Witam
    Mam VISTĘ 64-bitową i NX2 ( oryginały ) i wszystko chodzi normalnie.
    Pozdrawiam
    Piotr

Domyślnie

potwierdzam: Vista Home Premium 64 bit i zero problemów z NX2

Domyślnie

Vista to nie XP. NX2 nie ma obsługi XP 64-bit bo to strasznie niepopularny system...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Tak, Al, powinno być jak piszesz, ale nieodgadnione są wyroki programistów systemów operacyjnych i oprogramowania, które się na nich instaluje.
    Na stronie http://imaging.nikon.com/products/im...enx2/index.htm w wymaganiach systemowych dla capture nx 2 nie ma mowy o jakimkolwiek systemie 64bitowym... a na Vista 64 bit działa

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Ja miałem XP 64 i spokojnie NX chodził. Sprawdź czy masz poinstalowane Net Framework dla swojego systemu, bo NX wymaga tego do działania.
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez killertowa Zobacz posta
    Tak, Al, powinno być jak piszesz, ale nieodgadnione są wyroki programistów systemów operacyjnych i oprogramowania, które się na nich instaluje.
    Na stronie http://imaging.nikon.com/products/im...enx2/index.htm w wymaganiach systemowych dla capture nx 2 nie ma mowy o jakimkolwiek systemie 64bitowym... a na Vista 64 bit działa
    Z Vistą jest jeszcze inaczej. Mało kto wie że mając wersję 64-bitową ma się i 32-bitową. Nawet folder Program Files tworzy się dwa razy Tylko dlatego ten soft tam chodzi. XP 64-bitowy ma tylko i wyłącznie biblioteki 64-bitowe i stąd problem...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

raczej brak problemu

Domyślnie

U mnie na XP X64 Pro działa bez zająknięcia. Jak juz ktoś wspomniał sprawdź czy masz .NET Framework i C++ 2008 Redistributable Package.
    Żurek

Uprawnienia umieszczania postów