Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie pierwsze koty za ploty :) - Torun

To jest moj pierwszy post - witam serdecznie i mam nadzieje ze nie ostatni - poniewaz jak wszystko w zyciu potrzebuje nauki i doswiadczenia jak mawia przyslowie "na co sprzetu kupa jak fotograf dupa".
    Wiec prosze o opinie - zdjecie pochodzi z mojej pierwszej sesji. Pierwszy raz robie zdjecia lustrzanka bo od czegos nalezy zaczac. Bede wdzieczny za kazde slowa. Milego dnia dla wszystkich.

ps. pisze bez polskich znakow - bo nie korzystam z polskiej klawiatury, wiec prosze o zrozumienie

"Nikon może mieszkać z innymi zwierzętami i dziećmi. Obowiązuje umowa adopcyjna. Kociak dostanie wyprawkę: paczkę karmy, legowisko, miseczki i ulubioną zabawkę."
    WaWeWu

Domyślnie

Urzekła mnie czerwień tulipanów i sposób pokazania tego wszystkiego. Może niepotrzebnie aż tyle tej prawej strony kadru, ale jak na początek to mistrzostwo. Takie jest moje skromne zdanie
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

dzieki bardzo - licze na dalsze slowa
    "Nikon może mieszkać z innymi zwierzętami i dziećmi. Obowiązuje umowa adopcyjna. Kociak dostanie wyprawkę: paczkę karmy, legowisko, miseczki i ulubioną zabawkę."
    WaWeWu

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

No ma coś w sobie... Ale nie powala mz...

Domyślnie

Ale prosze o inne opinie - co moglem bardziej ujac, moze kadr inny ujecie, moze jakis sposob na szybkie wybranie kadru - wiem wiem sa podreczniki, a ja chcialbym cos z "zycia wziete" uslyszec. No nie mowcie ze jak na newbie to zdjecie jest "dobre" bo bede zdziwiony ale i zadowolony.
    WaWeWu

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Po pierwsze - kadrowanie niby jest tu jakaś świeżość, innowacyjność, ale ucięty pomnik kosztem bałaganu z prawej strony... nie bardzo...

Kolorki - lubię takie zgaszone, nieprzesaturyzowane, ale jakoś te tulipany ni jak mają sie do tematu Torun... No chyba, że ja się nie znam i ulegam jakimś stereotypom (Toruń Kopernik, pierniki) tulipany (Holandia)... itd...

Nieba też brak i w ogóle góra jakaś pozbawiona wyrazu...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sbs2005 Zobacz posta
    Ale prosze o inne opinie - co moglem bardziej ujac, moze kadr inny ujecie, moze jakis sposob na szybkie wybranie kadru - ...
    Najlepszy sposob na szybkie wybranie kadru....popros kolege, niech strzeli do ciebie z wiatrówki, a ty postaraj sie umieścic srut w mocnym punkcie fotografii...

Mozna by newbie, to nic złego, ale troche zdrowego rozsądku nie zawadzi.
    Kadr to jest obraz, ujęcie, kompozycja...to jest przejaw indywidualnego postrzegania rzeczywistosci i umiejetnosci zamykania jej w płaskim formacie.
    To jest sztuka.

Najlepszą radą z zycia jest zastanowienie sie dlaczego chce sie zrobic zdjecie i co sie chce światu na tym zdjeciu pokazać.
    Tu chciałes pokazać Kopernika, tulipany, latarnię czy moze dom towarowy ?
    Niekoniecznie im wiecej elementów tym lepiej. Lepiej mniej a dobrze, czytelnie, jasno, klarownie...

Poza tym, najpierw cwicz ekspozycje, dąząc do dobrze naswietlonego materiału, a dopiero potem zacznij zabawy z agresywną obróbką.

I na koniec, zatroszcz sie o jakiś kolor, wyraz, finalną estetykę. W końcu zdjecie ma być ładne i sie podobać, czyz nie ?

I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Jak na pierwszą sesje to b.dobre, ciekawie skadrowane....

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Po pierwsze - kadrowanie niby jest tu jakaś świeżość, innowacyjność, ale ucięty pomnik kosztem bałaganu z prawej strony... nie bardzo...

Kolorki - lubię takie zgaszone, nieprzesaturyzowane, ale jakoś te tulipany ni jak mają sie do tematu Torun... No chyba, że ja się nie znam i ulegam jakimś stereotypom (Toruń Kopernik, pierniki) tulipany (Holandia)... itd...

Nieba też brak i w ogóle góra jakaś pozbawiona wyrazu...
    Kolege zaskocze moze. Co prawda wiadomosc uslyszana w radio, w drodze z pracy, w... mijajacym tygodniu ale chyba nie wyssana z palca. Otoz jeden z najnowszych gatunkow tulipana wyhodowanego w Holandii otrzymal imie naszego astronoma, Mikolaja Kopernika. Nawet w Toruniu odbyla sie uroczystosc nazwania tego kwiatu

Zdjecie ma cos w sobie ale jako architektura niezbyt mi sie widzi choc sa jej elementy.

Domyślnie

Dziekuje za wszystkie spostrzezenia
    WaWeWu

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów