Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Nissin Di466

Domyślnie Nissin Di466

Witam! Mam pytanie czy ktos z kolegów używa lampy jak w tytule Nissin Di 466? Obecnie posiadam SB-400, ale nosze sie z zamiarem wymiany jej na cos mocniejszego. Nikonowskie sabinki nie wchodza w gre, przy obecnych cenach. Zastanawiam sie rowniez na Di622, o niej juz czytalem, ale nie ukrywam, ze w czasach kryzysu, kazdy pieniadz jest wazny. Fotografuje głównie portrety, w pomieszczeniach lub w plenerze. Co doradzicie. Tylko prosze nie pisać, dozbieraj do SB-...... Dzieki.

Domyślnie

Hej,
    Ja zamieniłem SB-400 na Di622 i jestem zadowolony. Na Di466 różnica, jeśli zauważysz, to będzie bardzo mała i za jakiś czas będziesz chciał czegoś mocniejszego. Dodatkowo 466 nie ma możliwości obrotu głowicy w poziomie co znacznie obniży jej funkcjonalność przy wyzwalaniu bezprzewodowym z fotoceli, a i tego będziesz chciał spróbować.

Pozdrawiam

Domyślnie

OK dzieki za odpowiedź. Musze sie z tym jeszcze przespac, i spokojnie przemyslec. Ale skoro w SB-400 liczba przewodnia to 21, a w nissinie 33, to róznica nie bedzie jednak zauwazalna? Głównie własnie chodzi mi o troche wieksza moc błysków. Foce tylko i wyłącznie amatorsko, dla siebie, w rodzinie. Moze w tym kierunku ktos mi odpowie, z technicznego punktu.

Domyślnie

Jeśli już to Di622.... ma fotocelę do zdalnego wyzwalania i palnik ruchomy w dwóch płaszczyznach. W 466 porównując do SB-400 na prawdę nie zobaczysz różnicy
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Sam sie nabrałem na wynalazki nissina więc dodam, że fotocela to żaden argument. Można ją kupić za 20 zł.
    D40 | N18-55 | T28-75 | N60 | N35 | SB600 i 4 baterie |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fishq Zobacz posta
    Sam sie nabrałem na wynalazki nissina więc dodam, że fotocela to żaden argument. Można ją kupić za 20 zł.
    i jestes chyba jedyny na tym forum, ktory sie nabral wiec pewnie trafiles na trefny exemparz, a fotocele lepiej miec niz nie miec (tak jak dyfuzor,oblysnik,stopke,futeral... )
    pixel 4a

Domyślnie

Też jestem zwolennikiem teorii, że pewne rzeczy wydają się niepotrzebne dopóki... ich raz nie użyjesz. Wtedy stwierdzasz, że nie możesz bez nich żyć. Dlatego bierz Di622, nie jest droga, a obracana głowica i zdalne błyskanie to nawet w rękach amatora świetna sprawa.

Pzdr
    M
    http://www.flickr.com/photos/marcinko137/

Domyślnie

Chyba mnie powoli przekonujecie do wyboru Di622!!! Jakos przełkne te ponad stówke więcej wydana z budżetu!!!
    Ten kryzys to nas powoli wykonczy psychicznie i finansowo. A tyle planów zakupowych czlowiek ma, i jeszcze wakacje za pasem.......

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Jeśli już to Di622.... ma fotocelę do zdalnego wyzwalania i palnik ruchomy w dwóch płaszczyznach. W 466 porównując do SB-400 na prawdę nie zobaczysz różnicy
    Ale pomijając zdalne wyzwalanie i ruch w dwóch płaszczyznach. Zapytam teoretycznie. Dlaczego nie bedzie różnicy od sb-400, skoro sb-600 ma mniejsza liczbe przewodnia od Di466, a przeciez jest juz lepsza od sb-400. Odpowie ktos na to pytanie?

Domyślnie

Witaj Johny72m kup tą i nie pytaj dlaczego
    Po pierwsze jest lepsza od SB-600 i tanisza o połowę
    POLECAM
    http://www.allegro.pl/item634333009_...d300_d700.html
    NIKON D80+grip+ NISSIN Di622+ SB-600+ velbon DF-60 N 50 f1.8 N 18-105 VR i N 70-300 VR
    I masa gadżetów.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów