Witam, po zrobieniu zdjęcia , naciskając strzałkę do góry można włączyć histogram, pytanie brzmi:
czy przed zrobieniem zdjęcia można podglądnąć histogram? ...tak mogę zrobić w cyfrzaku canona.
Szukaj
Witam, po zrobieniu zdjęcia , naciskając strzałkę do góry można włączyć histogram, pytanie brzmi:
czy przed zrobieniem zdjęcia można podglądnąć histogram? ...tak mogę zrobić w cyfrzaku canona.
ale cyfrzak to nie lustrzanka. Skad miałoby to D60 wziac dane do histogramu?
pozdrowienia
drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...
W Canonie 40d jest coś takiego jak podgląd histogramu na żywo, ale to jak działamy w trybie LiveView.
Z tego co wiem, d60 nie ma czegoś takiego, ale oczywiście mogę się mylić.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
[QUOTE=Karbulot;1278667]D80 i D90 tez nie maja podgladu na zywo.
Patrzac na Twoja stopke widze tam D90 i nie bardzo rozumiem skad to stwierdzenie. Albo masz cos nie tak z aparatem, albo....
Live Viev to sie nazywa. Ja juz zapomnialem ze to mam bo nie uzywam, a co z Toba
Rozumiem ze o podglad histogramu Ci chodzi. Ale to chyba warto doprecyzowac w poscie ,bo jak czytam niektore pytania to jak mawiaja "no rece leca" i tak samo moze byc z odczytaniem niedoprecyzowanych odpowiedzi.
pozdrowienia
drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...
24355050508080135105200...
www.jswierad.pl
Nie ma takiego słowa "cyfrzak"...![]()
Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia...Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8
Skontaktuj się z nami