Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: problem z d300

Domyślnie problem z d300

mam pewnien problem z moim aparatem d300, wczoraj po zrobieniu kilku zdjęć naładowaną w pełni baterią aparat zaczął wyświetlać mi że bateria się już rozłądowała i nie mogłam zrobić już żadnego zdjęcia. To samo było z baterią kolegi , też naładowaną...u niego obie baterie działały i aparat pokazywał, że są w pełni naładowane więc to na pewno nie problem baterii....

Taka sytuacja zdarzyła mi się już drugi raz.
    Co to może być? Jeśli nie wina baterii to czego?
    Aparat został kupiony w usa w sierpniu więc gwarancji na niego nie mam, bateria jest oryginalna.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Było o tym już wiele. Wyszukiwarka. To problem na poziomie oprogramowania. Sprawdź jakie masz z zupdatuj...

Domyślnie

no własnie nie mogłam nic znalexć, nie wiem co mogę i w jaki sposób sprawdzić w oprogramowaniu...no ale ok jeszcze poszukam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morszula Zobacz posta
    no własnie nie mogłam nic znalexć, nie wiem co mogę i w jaki sposób sprawdzić w oprogramowaniu...no ale ok jeszcze poszukam
    Najpierw sprawdź wersję softu w puszce: instrukcja str 328.
    Tutaj masz najnowsze oprogramowanie do D300 pod win.: http://nikoneurope-pl.custhelp.com/a...ail/a_id/26001
    to powinno pomóc.

Domyślnie

słabo szukałaś w takim układzie...
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=75353
    SPIDI

Domyślnie

dzięki bardzo tak ,szukałam bardziej wątków o problemach z akumulatorem niż z softem

Domyślnie

najpewniej masz soft w wersji A=1.01 dla B= 1.03 ze strony nikona pobierz soft i instrukcję (jak będzie problem mogę podesłać) i na czystą kartę wgrywasz najpierw A karta do puszki w menu pozycja 4(klucz) jest tam wersja oprogramowania jeżeli będzie soft na karcie pojawi opcja nadpisania wgrywasz a wyłączasz puszkę na z karty usuwasz część A i wgrywasz b powtarzasz operację i po wszystkim jest 1.10 oraz brak problemów z baterią. To tyle jak dobrze pamiętam powodzenia
    D700 N 24-70 + inne klamoty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morszula Zobacz posta
    mam pewnien problem z moim aparatem d300, wczoraj po zrobieniu kilku zdjęć naładowaną w pełni baterią aparat zaczął wyświetlać mi że bateria się już rozłądowała i nie mogłam zrobić już żadnego zdjęcia. To samo było z baterią kolegi , też naładowaną...u niego obie baterie działały i aparat pokazywał, że są w pełni naładowane więc to na pewno nie problem baterii....

Taka sytuacja zdarzyła mi się już drugi raz.
    Co to może być? Jeśli nie wina baterii to czego?
    Aparat został kupiony w usa w sierpniu więc gwarancji na niego nie mam, bateria jest oryginalna.
    U mnie problemem okazał się styk obiektyw/aparat (elektryczny styk) Był zabrudzony. Po oczyszczeniu zjawisko nie wystąpiło juz nigdy. I na to stawiam w tej sytuacji.
    Nikon D80 + śmieci, I jeszcze D300 teraz mam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Było o tym już wiele. Wyszukiwarka. To problem na poziomie oprogramowania. Sprawdź jakie masz z zupdatuj...
    czy to jakaś nowa przyprawa do zup?

Uprawnienia umieszczania postów