Jak skończę tą deltę to kupię chyba Velvię o ile dostanę 100 bo 50 to już kurcze straszne czasy mogą mi wyjść a nie chciałbym aż tak schodzić z przysłoną...
Szukaj
Jak skończę tą deltę to kupię chyba Velvię o ile dostanę 100 bo 50 to już kurcze straszne czasy mogą mi wyjść a nie chciałbym aż tak schodzić z przysłoną...
Jak chcesz wysokie czulosci to kup Kodaka Tmaxa 3200. Warto.
Velvia to 100F albo 50 bez F. 100 bez F i 50F unikaj.
Pozdrawiam
Klaudiusz
Chodzi o aukcję sklepu Hunta http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...m=250415462657 . Razem z przesyłką wychodzi niewiele ponad 13$ za rolkę 36 klatek. Wiem, że kiedyś był i średni Kodachrome 64. Na stronie Kodaka jest info, że wołanie i bodajże ramkowanie jest wliczone w cenę (poszukam zaraz). Do wywołania śle się do Szwajcarii oni do jedyne laboratorium na Świecie robiącego K-14. Czyli doliczyć trzeba jeszcze koszt przesyłki do wołania i z powrotem.
Pozdrawiam
Ulv
p.s.
Znalazłem: http://www.kodak.com/eknec/PageQueri...q-locale=pl_PL![]()
Ostatnio edytowane przez ulv ; 10-05-2009 o 19:06 Powód: dodanie info o wołaniu
www.stegierski.com -- fujica gs645 pro/nikon d7000, d200/fuji x-e1/voigtländer bessa/artiflex 45
Tanio nie, ale jakby nie patrzeć moja ulubiona Provia 100F 135 (w czarno-białe) plus wołanie z ramkowaniem (w rossmannie) daje 52,4 złotego czyli pi razy drzwi tyle ile tu powinno wyjść z przesyłkami.
Pozdrawiam
Ulv
www.stegierski.com -- fujica gs645 pro/nikon d7000, d200/fuji x-e1/voigtländer bessa/artiflex 45
ulv, odpuszam
kwadrat i prostokąt, głównie kwadrat
Ok, nie ma sprawy. Rzuciłem temat też na Koreksie i powiem, że są szanse
Pozdrawiam
Ulv
Mam takie pytanie, słyszałem, że niektóre klisze nie nadają się za bardzo do skanowania. Słyszałem to o Ilford Delta, podobno chodziło o coś z rozmiarem czy kształtem kryształków (ale nie chcę zgadywać). Czy spotkaliście się z czymś takim, że jedne kliszę są lepsze do skanowania niż inne? I jakie polecacie?
Nikon D80 | Pentacon Six TL | Mamiya C330s
Zgadza się. Z mojego doświadczenia wiem, że Delty kiepsko wychodzą na skanerach (ja mam 8800f) mówimy o płaszczakach. W deltach maska filmu jest prawie przezroczysta. Podobne odczucia mam do Kodaka Tmax 100 ale zrobiłem tylko 2 rolki tego filmu więc nie chcę uogólniać. Osobiście bardzo sobie chwalę Ilfordy FP4+ i HP5. Fomapan 200 i Orwo NP20 dają jak najbardziej pozytywne wyniki. Są to moje ulubione negatywy do skanowania, troche gorzej skanuje się Agfe APX 100 i 400, za to na powiększalniku.... nie mam pytańpozdr
i co ja mam tu napisać?
Skontaktuj się z nami