Czy możecie ocenić jak mi poszło z pierwszą kliszą w życiu?
http://picasaweb.google.com/prazyna.pl/IlfordXP2400#
Szukaj
Czy możecie ocenić jak mi poszło z pierwszą kliszą w życiu?
http://picasaweb.google.com/prazyna.pl/IlfordXP2400#
Obejrzałem z przyjemnością, miejsca są mi znane, pieśniarza również parokrotnie fotografowałem, myślę że coś mu wrzuciłeś.
Możesz byc zadowolonym, skany bardziej bym wyostrzył, na wszystkich zdjęciach zauważyłem zafarb, może pochodzi z maski negatywu, przypominający orwoską 15. Podsumowując, jest dobrze.
Ostatnio edytowane przez wlopis ; 08-05-2009 o 20:23
SLR/FX/DX/ N/24/35/50/85/SB800/SB600/NX2
Klisza to Ilford XP2. Ona jest do C41 stąd domyślam się zafarb.
Bardzo dziękuję za opinię!
No i wszystko jasne.
To no, tak po poznańsku.
Gdybyś jeszcze kiedyś chciał się pobawic w kliszę, daj znac, mam F80.
Ostatnio edytowane przez wlopis ; 08-05-2009 o 20:30
SLR/FX/DX/ N/24/35/50/85/SB800/SB600/NX2
Mi też się podoba !!! jednak klisza ma swój urok i chyba nic tego nie zastąpi
Pozdrawiam Tomasz
Mój Fufu juz się boi że o nim zapomnę przez to jak mnie zauroczyła klisza. Na szczęście śluby są jego!
@The Fly wiem o czym piszesz, niedawno też wykończyłem pierwszy film chyba od 10 lat, dałem do labu w poniedziałek zobaczę efekty
ale film mnie zauroczył nawet jak efekty rozczarują :P już zamówiłem kilka rolek filmu![]()
To teraz przyszedł czas na materiał srebrowy i samodzielne wołanie. Na początek polecam klasyka - Kodaka Trix, lub, jeżeli ma być niższe iso, Fuji Acros
Pozdrawiam
Ulv
www.stegierski.com -- fujica gs645 pro/nikon d7000, d200/fuji x-e1/voigtländer bessa/artiflex 45
Teraz testuję Ilforda 3200 a potem jakiś slajd kupię.
Ilford delta kiepsko toleruje błędy ekspozycji i średnio się skanuje, więc możesz być niemile zaskoczony wynikamiCo do diapo musisz się zastanowić jaki obraz lubisz, jeżeli nasycone kolorki w krajobrazie to Velvia, ewentualnie Kodak EBX, jak bardziej naturalne, portrety to Provie (moja najulubieńsza, szczególnie w średnim). Choć na start powinieneś być zadowolony z rezultatów na Sensji. Absolutny kosmos zaś to Kodachrome 64. Tak przy okazji to szukam chętnych na zakup tego materiału z USA to taniej wyjdzie za przesyłkę
Pozdrawiam
Ulv
www.stegierski.com -- fujica gs645 pro/nikon d7000, d200/fuji x-e1/voigtländer bessa/artiflex 45
Skontaktuj się z nami