RewelkaSuper dopracowane, elganckie tła!
Szukaj
RewelkaSuper dopracowane, elganckie tła!
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Cała seria jest rewelacyjna
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Dziękuje za komentarze
Nie ma żadnego sekretu.Do odbicia światła stosuje białe kartki .Nieraz zdarza się że żona mi pomaga przysłonić zbyt ostre słońce na modelu , lub we wczesnych godzinach rannych przy sprzyjających chmurkach wpuszczam bezpośrednio w kadr zastane światełko .Ta druga metoda ma lekką wadę ...można się doszukać w takich kadrach "małych" przepaleń , dla mnie dopuszczalnych
.
Pozdrawiam Artur Moja galeria
Ładne, tylko że to już nie jest światło zastane, a mocno modyfikowane przez fotografującego (kartki, blebdy, etc.)
W sumie takie zabiegi mozna porównać z dodatkowym doświetlaniem fleszem, tyle, że flesz jest wygodniejszy![]()
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
Dla mnie to zastane , ale twoja definicja zastanego fajna .
Porównywać zawsze można , zresztą sam tak czyniłem, aż przeszedłem na subtelniejszą stronę mocy
.Co mnie urzekło...przede wszystkim kolory , nigdy nie uzyskałem takich ładnych soczystych a jednocześnie lekkich barw przy użyciu lampy.Zaletą lampy na pewno jest to że życie jest łatwiejsze
.Jeśli rozpylacz jest na dobrym poziomie technicznym , nie trzeba kombinować z ustawianiem dodatkowych ekranów odbijających.
bonus - fotka poczyniona przy zachodzącym słoneczku .
5.
Piekne kolorki
Piękna sprawa..kadr,kolor,światło.
Jeśli miałbym wybierać,to .....trójka.![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
Skontaktuj się z nami