Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 64

Wątek: waga sprzętu

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Generalnie jak najmniej mieć w rękach czy na szyi. Jak się nie ma torby biodrowej to zwykła ma być zawsze na parterze, a nie na ramieniu.Niech stoi miedzy nogami nawet. Trzeba nabrać pewnych nawyków. No można do niej sygnalizator włożyć, żeby sobie z kimś za daleko nie poszła. Zdarza mi się robiąc reportaż ze ślubu dygać z klamotami nawet i 16 godzin ! na nogach, normalnie masakra totalna dla szkieletu mego Na weselu najbezpieczniejsze miejsce dla torby ze sprzętem foto jest przy zespole

a mówią, że to lekka robota jest
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 12-05-2009 o 13:32

Domyślnie

Ja przerobiłem skórzany pas "budowlany" z Leroy'a. Do obiektywów przyciąłem i przynitowałem aluminiowe tuby po gorzale wyściełane folią bąbelkową (tylko na 70-300G nie znalazłem - za gruby jest z osłoną). W sumie kosztowało 46 zł (i zmarnowana wątroba ). Czułem się z tym jak cowboy i przy mojej tuszy nie mieściłem w drzwi , więc oddałem koledze i kupiłem plecak z możliwością szybkiego wyjęcia sprzętu zza pleców. Jedno i drugie poelcam - oszczędza kręgosłup. Z plecakiem jest ten problem, że sprzęt trudno schowac bez dużej wprawy, co powoduje trudności ze zmianą szkieł "w locie".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    a mówią, że to lekka robota jest
    Teraz to i tak łatwiej. Jak biegałem z oszklonymi dwoma Pentaxami 645N na szyi to dopiero był hardcore

Oszczędny w słowach Awatar kemot
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

A może aluminiowy monopod? Dodatkowo skróci trochę czasy. Może nie zawsze i nie wszędzie się sprawdzi, ale ja sobie chwalę. Przy statycznych scenach sprzęcik sobie stoi, a nie wisi, a jak jest szybka akcja to głowiczkę rozpina się jednym palcem.
    Ostatnio edytowane przez kemot ; 12-05-2009 o 14:50
    Polish my lens girl oooahh polish my lens girl ohh-ahh polish my lens ...

Domyślnie

hmm nie pomyślałam nigdy o monopodzie może i faktycznie to jakieś wyjście , tylko nie wiem czy nadawałoby sie to np do reporterki np ślubnej ?

a co do pasa to faktycznie muszę sobie taki sprawić i jak najczęściej tam trzymać także aparat...jak do tej pory to ciągle go na szyi nosiłam nawet jak w danym momencie nie robiłam zdjęC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morszula Zobacz posta
    ...
    myślałam o d700 bo i np nikkorze 17-55 ...
    ehkm ;]
    dobry sprzęt dobrze kosztuje, dobrze waży, plusy przysłonią minusy
    Nikon Fx

Oszczędny w słowach Awatar kemot
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

Tak na marginesie 17-55 to dx, a do d700 to raczej 24-70, też słuszna waga
    Polish my lens girl oooahh polish my lens girl ohh-ahh polish my lens ...

Domyślnie

A może wyekspediować akumulatory na pasek na biodrach? Widzę ze są battery packi do sabinek, może i do body też by się coś znalazlo, ew. dwa gripy z których średnio kumaty elektronik zrobi ci jeden, z kabelkiem pomiedzy "pustym" dopiętym do body a wypełnionym akmulatorkami, zamocowanym jakoś wygodnie na pasku? Oczywiście nie wiem na ile kwestia kabelków nie będzie większą przeszkodą niż nieco mniejsza masa w rękach...
    ---
    Oper

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morszula Zobacz posta
    Witam,
    obecnie rozpoczynam swoja przygodę z fotografią slubną, zdjęcia robię d300 ale za jakiś czas na pewno będę chciała zmienić na coś lepszego..i tu rodzi się problem, ponieważ mam problemy z kręgosłupem i dźwiganie pare godzin nawet d300 z tamronem 17-50 i sb-900 po jakimś czasie sprawia mi problem.
    A ja z tego właśnie powodu w tym roku zakończyłem swoją przygodę z ślubniakami,niestety mój kręgosłup powiedział dość.
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Nie wiem czy to miał na myśli robin: http://www.kata-bags.com/product.asp...&Version=Photo. Takich pasków jest mnóstwo, np. tutaj wymienionych jest pięć stron z paskami i akcesoriami: http://www.speedgraphic.co.uk/cat.as...tart=0&rows=10.

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów