Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 64

Wątek: waga sprzętu

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mswilk Zobacz posta
    Trochę pomogę - moja "torebka" waży ok. 8,5kg ...
    Chyba rekord to będzie u Jacka_Z bo wspominał kiedyś, że jego torba waży tylko 20 kg
    U mnie cały sprzęt w jednej torbie bez zapasowych akumulatorów bo tego nie targam ze sobą bezposrednio na linie frontu to raptem tylko 6 kg łącznie z torbą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morszula Zobacz posta
    Valdek trochę mnie zmartwiłeś...a na jakim sprzęcie pracowałeś??
    Moje problemy z kręgosłupem nie wynikają z ciężkiego sprzętu fotograficznego bo nabawiłem się ich gdzie indziej,ale to właśnie problemy z kręgosłupem (odcinek szyjny) zmusiły mnie do zrezygnowania.Fotografowałem D70s + tamron 17-50 + Tokina 28-70 i SB800, a teraz mam to co w stopce.

marzy mi się cyfrowa leica, ona jest chyba lżejsza i jak wygram w totka to sobie kupię
    I tu możesz się narazić na zarzuty ze strony bawiących się na weselach wujków Józków,Staśków i Heńków,biegłych w sztukach fotograficznych,że posługujesz się nieprofesjonalnym sprzętem
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Valdek_Tychy
    wtedy nie zdejmujesz ceny i wujkom kopara opada.
    ide wazyc moj plecak

ps. jest dobrze, 8.4 kg... moge cos dokupic
    Ostatnio edytowane przez Siupes ; 13-05-2009 o 20:59
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Chyba rekord to będzie u Jacka_Z bo wspominał kiedyś, że jego torba waży tylko 20 kg
    pewnie więcej, ale to nie zestaw na śluby. W dodatku to jest torba z dużym zestawem średnioformatowym i małoobrazkowym body z obiektywem (mały obrazek używany do próbek).
    Do rekordu nie aspiruję. Torbę (a właściwie torby i walizkę) to ma wilk325. Nie wiem ile to może u niego ważyć, ale jak zarzuciłbyś cały tył kombiaka sprzętem foto, to będzie to ciut ważyć
    PS
    Z tego co wiem to szuka jakiegoś szerpy na plener karkonoski
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    I tu możesz się narazić na zarzuty ze strony bawiących się na weselach wujków Józków,Staśków i Heńków,biegłych w sztukach fotograficznych,że posługujesz się nieprofesjonalnym sprzętem
    Albo: panie bez lampy to się zdjęcia zrobić nie da

Domyślnie

[QUOTE=robin102;1275972]Albo: panie bez lampy to się zdjęcia zrobić nie da [/QUO

hehe to prawda, nawet ostatnio na weselu pan się zdziwił dlaczego to ja nie świecę lampą w twarz tylko w sufit ją kieruję...pan powątpiewał czy ja w ogóle wiem co robię a jeszcze z taką leicą było by bardziej zabawnie

Domyślnie

hehe to prawda, nawet ostatnio na weselu pan się zdziwił dlaczego to ja nie świecę lampą w twarz tylko w sufit ją kieruję...pan powątpiewał czy ja w ogóle wiem co robię a jeszcze z taką leicą było by bardziej zabawnie
    trzeba mu było "na zamówienie" walnąć na manualu z pełną mocą po oczach ;oP

a na bóle kręgosłupa świetna jest joga. serio.
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Mam pewną propozycję. Nie spełnia może wszystkich wymagań jako body ślubne, ale nadal wiele - Leica M8 (M8.2)

P.S. Nie zauważyłem wcześniejszego wpisu o Leica Obrazki do iso400 robi cudne.

Domyślnie

zainwestuj w plecak. moj zestaw to zwykle okolo 5 kg, i przy noszeniu w torbie mocno daje sie we znaki. z plecakiem jest znacznie lepiej, tylko dostep do zawartosci mniej wygodny...
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

W garniaku na ślubie wypada być, a z plecakiem na garniaku to w ogóle człowiek bardzo wyjściowo wygląda, coś jakby ostanie wyjście z domu bo własna małżonka się rozmyśliła z dalszego współżycia

małżonka fotografa rzecz jasna

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów