Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Testowałem AF w każdej możliwej kombinacji ustawień - miałem nadzieje, że jednak FF kwestia poruszenia czy przeskoczenia na inny pkt pomiaru. Mimo wszystko mam nadzieje na skorygowanie wady bez serwisowania Sigmy w Gdyni. Czy jest możliwość skalibrowania ręcznie body?
    F90; D300s; N AF-S 10-24 3.5-4.5; N AF 50 1.8; N AF-S VR 70-300 4.5-5.6; S 70-200 2.8 II; T 28-75 2.8; T SP AF 90 2.8 Di Macro 1:1; T AF 35-90 4-5.6; Metz 58 af-1,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jastus Zobacz posta
    Testowałem AF w każdej możliwej kombinacji ustawień - miałem nadzieje, że jednak FF kwestia poruszenia czy przeskoczenia na inny pkt pomiaru. Mimo wszystko mam nadzieje na skorygowanie wady bez serwisowania Sigmy w Gdyni. Czy jest możliwość skalibrowania ręcznie body?
    Jak pisałem wcześniej, nie znam D90, sprawdź w instrukcji czy masz precyzyjną korektę AF.
    Ale o ile przy stałkach taka korekta jest bardzo pomocna, z zoomami bywają problemy.

Domyślnie

Moim zdaniem Sigma wypuściła (wypuszcza) trefną serię tych szkieł.
    Ja kupiłem takową na początku roku, dwa razy wysyłałem do kalibracji, nadal nie trafiała. W końcu dali mi niby nową sztukę i wreszcie (trzecia wysyłka) skalibrowali, że trafia. Wysyłałem im do kalibracji z D80.
    Znam w ostatnim czasie co najmniej dwa takie same przypadki, że w tym szkle ktoś ma FF.
    Dwa lata temu miałem wersję I, która była idealna bez kalibracji i w mojej ocenie nawet ostrzejsza niż wersja II (niestety w tamtej padł HSM, dlatego musiałem kupić nową II).
    Nigdy nie kupię już szkła tej marki wysyłkowo, bez wcześniejszych dokładnych testów.

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Moim zdaniem Sigma wypuściła (wypuszcza) trefną serię tych szkieł.
    To chyba dotyczy rowniez innych szkiel Sigmy (pogorszenie kontroli jakosci?) np. 50-150/2.8 Rowniez o "trafionych" egzemplarzach w wersji pierwszej nic nie slychac, natomiast II-ka, to najczesciej totalna porazka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    To chyba dotyczy rowniez innych szkiel Sigmy (pogorszenie kontroli jakosci?) np. 50-150/2.8 Rowniez o "trafionych" egzemplarzach w wersji pierwszej nic nie slychac, natomiast II-ka, to najczesciej totalna porazka.
    No właśnie, ewidentnie "coś na rzeczy jest".

Domyślnie

Może to te sztuki podrabiane, które wyszły z Chin
    F90; D300s; N AF-S 10-24 3.5-4.5; N AF 50 1.8; N AF-S VR 70-300 4.5-5.6; S 70-200 2.8 II; T 28-75 2.8; T SP AF 90 2.8 Di Macro 1:1; T AF 35-90 4-5.6; Metz 58 af-1,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jastus Zobacz posta
    Może to te sztuki podrabiane, które wyszły z Chin
    Raczej nie, te przypadki które znam to wszystkie szkła pochodziły z dystrybucji K-Konsult (dystrybutor Sigmy w PL).

Uprawnienia umieszczania postów