Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Question D200 do street'a

Witam.

Mam pytanie i prośbę o pomoc. Kupiłem ostatnio D200 (student więc fundusze ogranicznone). Potrzebuję dokupić do niego jakiś obiektyw do 1000zł. Co proponujecie. Dodam, że najbardziej interesuje mnie streetphotography i obiektyw jakiś pod to by mi się przydał. Proszę o nie udzielanie odpowiedzi typu: sprzedaj d200 kup d50 i droższy obiektyw. D200 jest najtańszą lustrzanką, która ma wyciągnięte wszystko co niezbędne do streeta na korpus.

Proszę o radę, pozdrawiam.

Domyślnie

35/1.8, trochę przywąsko, ale nic mi innego w tej cenie do głowy nie przychodzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hohnender Zobacz posta
    Witam.

Mam pytanie i prośbę o pomoc. Kupiłem ostatnio D200 (student więc fundusze ogranicznone). Potrzebuję dokupić do niego jakiś obiektyw do 1000zł. Co proponujecie. Dodam, że najbardziej interesuje mnie streetphotography i obiektyw jakiś pod to by mi się przydał. Proszę o nie udzielanie odpowiedzi typu: sprzedaj d200 kup d50 i droższy obiektyw. D200 jest najtańszą lustrzanką, która ma wyciągnięte wszystko co niezbędne do streeta na korpus.

Proszę o radę, pozdrawiam.
    Może polować na używanego T 17-50 ?
    Choć trzeba przyznać że w tych czasach o to używane szkiełko za 1000 zl może być ciężko dostać.

Domyślnie

Nie ma problemu, w tej kwocie kupisz spokojnie świetny obiekiektyw stałoogniskowy, który będzie się idealnie nadawał do Twoich zastosowań: 20, 24, 28, 30, 35mm do wyboru. Ogniskową musisz wybrać sobie sam, z pośród podanych na pewno coś sobie wybierzesz.

Domyślnie

super. Dzięki za pomoc. wlasnie nad stalką się zastanawiam caly czas. 17-50 sprzedalem jakis czas temu i chyba nie chce do tego szkla wraccac :/ Do streeta chyba tak 24 sie najbardziej nada prawda?

Domyślnie

Każda z tych ogniskowych swietnie się nada, chodzi o to, żebyś wybrał tą która jest idealna dla Ciebie

Domyślnie

Kupuj 35mm 1.8 - to szklo jest stworzone dla D200 dlatego ze jest brzytwiaste juz na f2.8 a wiadomo jak to z jakoscia obrazu jest na wysokim iso.
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Domyślnie

pewnie! dzieki za pomoc, naprawde mialem cholerny dylemat!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket Zobacz posta
    Kupuj 35mm 1.8 - to szklo jest stworzone dla D200 dlatego ze jest brzytwiaste juz na f2.8 a wiadomo jak to z jakoscia obrazu jest na wysokim iso.
    A moje jest brzytwiaste na 1.8 Chyba jakaś walnięta sztuka mi się trafiła

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów