Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: co kupic do 3k

Domyślnie

jak koledze nie zalezy na kręceniu filmików ( niech ma swiadomosc , że z ręcznym ostrzeniem) i odchylanym ekraniku to wogóle bym się nie zastanwaiłą tylko szukał ostatnich d80...

co prawda nie ma ten model programu "portret zwierzęcy" ale za to wciąż stwarza większe możliwości zabawy w fotografie niż okrojone nowości N.
    D80 /D40X /SB600/SB400
    S HSM 10-20/To A-TX Pro 28-70/N 70-300 VR/N 180 2.8 /Ta 90 MACRO/ N 50 1.8 / S 30 HSM/

pstryki

Domyślnie

jeśli mu nie przeszkadza że kupi aparat który teoretycznie nie powinien już robić zdjęć - nawet nowy - to wypada za kolegami polecić D80. + 18-70

Domyślnie

ja bym polecał D80 + T28-75 albo N18-105VR ale mam pytanie...

gdzie mozna jeszcze dostać w wawie D80 nowego w sklepie?
    dziewczyna chce aparat do 2500-3000tys.... nie siedziałem tu miesiąc... patrzę wczoraj i... D80 nie ma nigdzie w sprzedaży - myślę co jest... dzisiaj... D5000 (co to ma być? Oo odchylany ekran? prawie jak mój Canon A610 ^^)

no i mam problem.. D80 jak widzę to cena 3000 (to jakiś żart ?! ?!).... no i mam problem bo nie wiem co mogę poradzić... D40? ale on nie ma śrubokręta :/ D200? za drogi... D90? po co komu filmy... a cena... 3k za samo body a nie zestaw więc lipa.... czemu znieśli D80... bezsens... pustka teraz w tej cenie w Nikonie się zrobiła...

po raz 2 zapytam ... wie ktoś gdzie można go w wawie dostać nowego w sklepie? :/
    D80 | D600, N16-35 | EIZO SX22, i1 Display Pro | WWW | Vieworld Photo Magazine

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anar Zobacz posta
    no i mam problem.. D80 jak widzę to cena 3000 (to jakiś żart ?! ?!).... no i mam problem bo nie wiem co mogę poradzić... D40? ale on nie ma śrubokręta :/ D200? za drogi... D90? po co komu filmy... a cena... 3k za samo body a nie zestaw więc lipa
    Używanego D200 z małym przebiegiem za 2200-2400 + tańsze szkieło na początek...
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anar Zobacz posta
    no i mam problem.. D80 jak widzę to cena 3000 (to jakiś żart ?! ?!).... no i mam problem bo nie wiem co mogę poradzić... D40? ale on nie ma śrubokręta :/ D200? za drogi... D90? po co komu filmy... a cena... 3k za samo body a nie zestaw więc lipa.... czemu znieśli D80... bezsens... pustka teraz w tej cenie w Nikonie się zrobiła...

po raz 2 zapytam ... wie ktoś gdzie można go w wawie dostać nowego w sklepie? :/
    Chcesz nowego D80 po tym jak zaprzestano jego produkcji za cene ponizej 3k zl? mwahahahaha
    Z praw ekonomii wynika, ze jesli towaru ubywa a popyt jest to cena idzie w gore
    Trzeba bylo sie decydowac 9 miesiecy temu.

Teraz mozesz poczekac rok, bo za rok D90 spadnie z cena na pewno do niskiego poziomu, chwile przed wypuszczeniem jego nastepcy
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 04-05-2009 o 17:43
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

za 3 koła polecam zdecydowanie lekko używane:
    a) d90 + N18-105VR (genialne, ostre szkło) - moze braknąć 200-300 zł ale warto dopłacić
    b) d200 + N18-105VR - jak troche wieksze szumy Ci nie wadzą, zacna puszka

d80 miałem i choc spisuje sie dzielnie to jednak troche brakuje mu do d90 (i nie mówi o LV czy filmach bo nie używam tych bonusów )

potem kupisz stałke N50/1,8 i będziesz szczęśliwy (dlatego nie polecam D60, 5000, 40)
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

"N18-105VR (genialne, ostre szkło) " - możesz jakoś udowodnić...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frostic Zobacz posta
    N18-105VR (genialne, ostre szkło)
    Z plastikowym bagnetem i egipskimi ciemnościami w komplecie .
    czarne puszki, brudne słoiki, granaty, jakieś kable, elektroniczne ustrojstwa, błyskające cosie i metalowe tyczki coby się podeprzeć można było

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    "N18-105VR (genialne, ostre szkło) " - możesz jakoś udowodnić...
    jeśli piszesz to z uśmieszkiem to rozumiem ze posiadałes/posiadasz takowe szkiełko ?

w miare możliwosci finansowych testowałem sobie rózne obiektywy do których zaliczyc można sigme 24-70/2.8; tamrona 28-75/2.8; stałki nikona 50/1.8, 180/2.8; nie mówiąc oczywiście o innych typu N18-70, N18-135, N18-200VR, S70-300APO itp...

Też byłem w ciężkim szoku ze Nikon 18-105 VR spokojnie moze stanąć do walki z wieloma z nich (ostatnio z tamim 2.8 ). A jak w bezpośredniej walce rozgromił 18-200VR to poezja (zwłaszcza w temacie ostrości na każdym z możliwych zakresów)

Pewnie... sigma czy tamrom mają wiecej światła - ale wg mojej oceny nawet z tym problemem radzi sobie VR całkiem nieźle. No a ponadto nie spotkałem jeszcze jasnego szkła , które na pełnej dzirze jest tak samo ostry jak na 5.6.

Nie wiem czy znajde tamte testy bo czyścilem kompa ale jeśli bede to wstawie kilka
    Wiem co widziałem i zdania nie zmienie - moze trafiłem na genialną sztuke ale wiele podobnych ocen widziałem już na naszym forum wiec nie jestem sam!

Zresztą testy też mówią swoje: http://www.optyczne.pl/139.11-Test_o...sumowanie.html

No oczywiscie ze fajnie byłoby wyeliminowac kilka drobnych błedów (jak wspomniany bagnet) ale wtedy nie kosztowałoby 1000 zl za nówke.
    Raz jeszcze powtórze, że wg mnie jest to genialne i ostre szkielko. I nawet nie musze dodawac ze za tą cene...

Aha... stwierdzenie kolegi bloodcrawler o "egipskich ciemnościach" jest co najmniej głupawe, biorąc pod uwagę mase obiektywów dysponujących podobnymi parametrami, z których nasi forumowi koledzy/żanki są naprawdę zadowoleni. Wartość 5.6 dla wiekszosci szkiel to nie są wspomniane "ciemnosci" ale granica, powyżej której zaczyna sie prawdziwa ostrośc czyli żyleta.
    Oczywiscie bez obrazy! Życze Ci samych szkiełek z f 0.01 - bo kto wie co czeka nas w przyszłości
    Ostatnio edytowane przez frostic ; 07-05-2009 o 10:16
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Domyślnie

Zależy co kto lubi, GO na tych 50 czy 85mm w okolicach przesłony 1.8-2.6 powiedzmy, VRką nie nadrobisz. Nie wszystkich fotek używam aby się nimi golić, wykresy ma na testach to szkiełko przezacne, w ręku szkła nie miałem. Miałem o podobnym zakresie przysłon i podziękuję, postoję . Każda sroczka swój ogon chwali, np jedni ostre zoomy, inni jasne stałki
    czarne puszki, brudne słoiki, granaty, jakieś kable, elektroniczne ustrojstwa, błyskające cosie i metalowe tyczki coby się podeprzeć można było

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów