Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 62

Wątek: sb800

Domyślnie

Jacek_Z właśnie nie słyszę. na wyświtlaczu lampy jest zoom a nad nim "M" wchodziłem róznież w podmenu i tam wybrałem tryb automatyczny i też nic !!
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

w momencie włączenia aparatu litera M nad zoom mi znika. lampe masz w sankach?
    wg instrukcji by powrócic na automatyczne zoomowanie należy kilka razy (nie napisali dokladnie ile) nacisnąc na symbol tych trzech drzewek lub symbol jednego drzewka.

pewnie innym sposobem jest zresetowanie lampy do ustawień fabrycznych
    nacisnąć jednocześnie przez 2 sekundy 2 guziki - MODE i ON/OFF
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

nie nasiskanie iles tam razy "drzewek" tylko dostosowanie manualnie zooma do zooma na szkle i wtedy znika "M"
    D270 + MB | 12-24 | 17-50 | 70-200VR | SB 826
    www.slubfotki.pl - zdjęcia ze slubu NIKONem

Domyślnie sb800

Jacek_Z, lampa jest poprawnie założona na sankach. Resetowanie nic nie dało. Moim skromnym zdaniem to powinienem móc wybrać automatykę bez ustawiania obiektywu.
    pozdr
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

no właśnie - powinieneś. nie wiem czemu nie chodzi.
    przeczyść styki w sankach i lampie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

U mnie naciskanie drzewek przestawia w zoom automatyczny/ręczny.
    Pozdrawiam

Domyślnie

juniorgm a może masz po prostu założoną nasadkę rozpraszającą na lampę?
    Mój zoom - 15 sekund na setkę

Domyślnie

Fibro miałeś rację, był wyciągnięty ten rozpraszacz zamontowany w lampie. Niestety nigdzie nie przeczytałem w instrukcji, że jego wyciągnięcie powoduje że wyłącza się automatyczny zoom. No ale pierwsze koty za płoty. A teraz idę dalej patrzeć co i jak z lampką.

Dzięki wszystkim za pomoc !

pozdr
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

witam,
    podpinam się pod wątek, bo mam kilka pytań o sb800, a w kwestii lamp jestem całkowicie zielony...
    1. w sklepowych specyfikacjach jest podane, że jest zasilana czterema lub pięcioma bateriami AA... baterie mają 1.5V (z tego co pamiętam), czy w związku z tym, będzie działać równie dobrze (czas ładowania, itp) z akumulatorami AA - te mają 1.2V
    2. jak się sprawdza w dużych pomieszczeniach - sale balowe, kościoły?... ładnie doświetla tylny plan?

rozumie, że w obecnych czasach jest to jeden z lepszych wyborów do takiego d80...
    myślę jeszcze trochę o Metz 45 CL-4 digital... chyba, że polecicie/doradzicie coś zupełnie innego

pozdrawiam

Domyślnie

..........
    Ostatnio edytowane przez pdzran ; 10-10-2006 o 11:52 Powód: zdublowany post

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów