Jacek_Z właśnie nie słyszę. na wyświtlaczu lampy jest zoom a nad nim "M" wchodziłem róznież w podmenu i tam wybrałem tryb automatyczny i też nic !!![]()
Szukaj
Jacek_Z właśnie nie słyszę. na wyświtlaczu lampy jest zoom a nad nim "M" wchodziłem róznież w podmenu i tam wybrałem tryb automatyczny i też nic !!![]()
FUJI X-T3/18-55/35 1.4
w momencie włączenia aparatu litera M nad zoom mi znika. lampe masz w sankach?
wg instrukcji by powrócic na automatyczne zoomowanie należy kilka razy (nie napisali dokladnie ile) nacisnąc na symbol tych trzech drzewek lub symbol jednego drzewka.
pewnie innym sposobem jest zresetowanie lampy do ustawień fabrycznych
nacisnąć jednocześnie przez 2 sekundy 2 guziki - MODE i ON/OFF
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
nie nasiskanie iles tam razy "drzewek" tylko dostosowanie manualnie zooma do zooma na szkle i wtedy znika "M"
Jacek_Z, lampa jest poprawnie założona na sankach. Resetowanie nic nie dało. Moim skromnym zdaniem to powinienem móc wybrać automatykę bez ustawiania obiektywu.
pozdr
FUJI X-T3/18-55/35 1.4
no właśnie - powinieneś. nie wiem czemu nie chodzi.
przeczyść styki w sankach i lampie.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
U mnie naciskanie drzewek przestawia w zoom automatyczny/ręczny.
Pozdrawiam
juniorgm a może masz po prostu założoną nasadkę rozpraszającą na lampę?
Mój zoom - 15 sekund na setkę
Fibro miałeś rację, był wyciągnięty ten rozpraszacz zamontowany w lampie. Niestety nigdzie nie przeczytałem w instrukcji, że jego wyciągnięcie powoduje że wyłącza się automatyczny zoom.No ale pierwsze koty za płoty. A teraz idę dalej patrzeć co i jak z lampką.
Dzięki wszystkim za pomoc !
pozdr
FUJI X-T3/18-55/35 1.4
witam,
podpinam się pod wątek, bo mam kilka pytań o sb800, a w kwestii lamp jestem całkowicie zielony...
1. w sklepowych specyfikacjach jest podane, że jest zasilana czterema lub pięcioma bateriami AA... baterie mają 1.5V (z tego co pamiętam), czy w związku z tym, będzie działać równie dobrze (czas ładowania, itp) z akumulatorami AA - te mają 1.2V
2. jak się sprawdza w dużych pomieszczeniach - sale balowe, kościoły?... ładnie doświetla tylny plan?
rozumie, że w obecnych czasach jest to jeden z lepszych wyborów do takiego d80...
myślę jeszcze trochę o Metz 45 CL-4 digital... chyba, że polecicie/doradzicie coś zupełnie innego
pozdrawiam
..........
Ostatnio edytowane przez pdzran ; 10-10-2006 o 11:52 Powód: zdublowany post
Skontaktuj się z nami