Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 62

Wątek: sb800

Domyślnie

jak masz SB800 ( ja mam od zaledwie wczoraj ) to zapraszam na 5 stronę instrukcji, tam jest wymienione co należy co CLS
    Mój zoom - 15 sekund na setkę

Domyślnie

EOT. bo w tym wypadku to lampa potrafi wiecej niz d50.

i dlaczego odsylasz mnie do insrtukji lampy? rozmawialismy zdaje sie o d50... zdejmij z niego lampe i wtedy porozmawiamy o CLS w d50... jest? pffff...

Domyślnie

R Ja nie twierdzę że D50 to szczyt Nikona ale CLS ma ale nie pełne, więc nie można generalizować. Ale już PEACE. dogadaliśmy się.

no nie znowu od nowa a już myślałem że się dogadaliśmy. Poczytaj odnośniki ze strony 109

Kaleid
    Gość

Domyślnie

CLS jest składową systemu błyskowego iTTL. D50 wspolpracuje z CLS, z tym ze jest pozbawiony sterownika wbudowanego w lampe blyskową. Sterowanie jedynie za posrednictwem SU-800 badz samej lampy SB800. CLS nie bedzie działal gdy zalozysz sterownik lub lampę na jakiegokolwiek innego Nikona pozbawionego systemu i-TTL (np D100, D1x, itd)

Domyślnie

Kaleid Dokładnie tak jak piszesz z tą rużnicą że to iTTL jest częścią składową CLS.

Domyślnie

Creative Lighting System - System kreatywnego oświetlania - nie mozna napisać, że CLS z danym aparatem bedzie działal lub nie, raczej, że dany aparat w większym lub mniejszym stopniu (albo wcale) wykorzystuje CLS.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

hejka!
    A któtre ustawienie lampy SB 800 jest najbardziej "bezpieczne" ? robię jutro pierwszy raz zdjęcia z lampą (kościół,wesele),no i nie wiem które ustawienie jest najlepsze?

Domyślnie

no najbezpieczniejszy i myślący za fotografa ( i powiem że bardzo precyzyjny ) to i-TTL czyli TTL z BL i przedbłyskami.

Domyślnie

Wiem że ten problem był juz poruszany,ale proszę o pomoc!!!!Zaczynam zabawę w fotografię i zastanawiam się nad odwiecznym dylematem 600 czy 800????
    HELP

Domyślnie

Fibro - może nie mieszajmy pojęć - iTTL to nie TTL z BL i z przedbłyskami - bo tak mozna to odczytac z Twojej wypowiedzi.
    Dyziek - może nikon wypuści sb-700 ?
    Pozdrawiam

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów