Czy jest to mozliwe,ze licznik sam sie wyzerowal? A jesli nie to jak to zrobilem bo nie wiem jakim cudem od nowa mi zdjecia numeruje...?
Szukaj
Czy jest to mozliwe,ze licznik sam sie wyzerowal? A jesli nie to jak to zrobilem bo nie wiem jakim cudem od nowa mi zdjecia numeruje...?
1. zależy jak masz ustawione opcje licznika w menu.
2. w dodatku licznik może się też przestawić (ale nie wyzerować) w efekcie włożenia innej karty CF do body, z zapisanymi na niej zdjęciami. Jak wtedy zrobi się zdjęcie, to numeracja zostanie przejęta z karty CF.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Dobra ,po wejscu w ustawienie d6 -stalo sie co nastepuje, po uruchomieniu opcji wlaczone(tak mialem) numery dalej leca od zera(w tym przypadku _dsc0055) po wlaczeniu opcji wylaczone leca od zera, czyli rozumiem,ze teraz juz nie moge zrobic tak zeby licznik wskazywla numer zdjecia _dsc10443?-tak powinien gdybym czegos nie popsul![]()
Ostatnio edytowane przez trojak666 ; 05-05-2009 o 23:51
jedynie exif pokaże Ci prawdziwy przebieg - wiele się o tym pisało. To o czym piszesz to tylko kwestia numeracji zdjęć.
No ok tylko na prawde to nie wiem co zrobilem,ze mi sie numery zmienily....
Skontaktuj się z nami