Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie Reset licznika zrobionych zdjec w d700 ?!

Czy jest to mozliwe,ze licznik sam sie wyzerowal? A jesli nie to jak to zrobilem bo nie wiem jakim cudem od nowa mi zdjecia numeruje...?

Domyślnie

1. zależy jak masz ustawione opcje licznika w menu.
    2. w dodatku licznik może się też przestawić (ale nie wyzerować) w efekcie włożenia innej karty CF do body, z zapisanymi na niej zdjęciami. Jak wtedy zrobi się zdjęcie, to numeracja zostanie przejęta z karty CF.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    1. zależy jak masz ustawione opcje licznika w menu.
    ?
    Gdzie to się ustawia i jak, Jacku?

Cytat Zamieszczone przez trojak666 Zobacz posta
    Czy jest to mozliwe,ze licznik sam sie wyzerowal? A jesli nie to jak to zrobilem bo nie wiem jakim cudem od nowa mi zdjecia numeruje...?
    Jeśłi licznik osiągnął wartość 9999, to następną wartością było 0001.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    ?
    Gdzie to się ustawia i jak, Jacku?
    custom d6

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    2. w dodatku licznik może się też przestawić (ale nie wyzerować) w efekcie włożenia innej karty CF do body, z zapisanymi na niej zdjęciami. Jak wtedy zrobi się zdjęcie, to numeracja zostanie przejęta z karty CF.
    U mnie tak właśnie się stało, na początku się wystraszyłem jednak po przeczytaniu kilku tematów o D700 w sieci doczytałem i Tobie także trojak666 to radzę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    custom d6
    To wiem, ale Jacek dziwnie rozgraniczył (1 i 2), więc myślałem, że jest coś jeszcze.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

kichu był szybszy

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    To wiem, ale Jacek dziwnie rozgraniczył (1 i 2), więc myślałem, że jest coś jeszcze.
    chodziło mi o to, że na numerowanie mają wpływ 2 rzeczy, każda z nich niezależnie od siebie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Dobra ,po wejscu w ustawienie d6 -stalo sie co nastepuje, po uruchomieniu opcji wlaczone(tak mialem) numery dalej leca od zera(w tym przypadku _dsc0055) po wlaczeniu opcji wylaczone leca od zera, czyli rozumiem,ze teraz juz nie moge zrobic tak zeby licznik wskazywla numer zdjecia _dsc10443?-tak powinien gdybym czegos nie popsul
    Ostatnio edytowane przez trojak666 ; 05-05-2009 o 23:51

puchbeary
    Gość

Domyślnie

jedynie exif pokaże Ci prawdziwy przebieg - wiele się o tym pisało. To o czym piszesz to tylko kwestia numeracji zdjęć.

Domyślnie

No ok tylko na prawde to nie wiem co zrobilem,ze mi sie numery zmienily....

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów