Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Robal.....jakiś tam

Pierwsz próba z makro. Zielony w tej dziedzinie jestem jak ten robal. Możecie mnie zjechać ...raz kozie śmierc.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

kadr ok światło na nie , robak mało widoczny , to chyba nie makro

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

W ub. roku w Bieszczadach widziałem tego setki ale co to jest to nie wiem

Pozdrawiam.

P.S.
    Na temat techniki się nie wypowiadam bo nie jestem fachowcem.
    Nikon System

Domyślnie

Wszyscy piszą, że pierwsza próba.. chyba kolejnego dnia z przefoconych 10lat w terenie

Spokojnie mozna skomentować, że ostre światło ale jak przy takim słoneczku zrobić lepiej? Niełatwo. Poczekac na lekka chmurkę
    Jesli sprzęt na to pozwala albo rozmiar zdjęcia(crop), zrobiłbym większe zbliżenie.. w kontekscie fragment kwiatka w tle łączy się z robalem i toszke przeszkadza mi w odbiorze modela

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    Wszyscy piszą, że pierwsza próba.. chyba kolejnego dnia z przefoconych 10lat w terenie

Spokojnie mozna skomentować, że ostre światło ale jak przy takim słoneczku zrobić lepiej? Niełatwo. Poczekac na lekka chmurkę
    Jesli sprzęt na to pozwala albo rozmiar zdjęcia(crop), zrobiłbym większe zbliżenie.. w kontekscie fragment kwiatka w tle łączy się z robalem i toszke przeszkadza mi w odbiorze modela

.
    Ja na chmurkę chciałem zaczekać...... ale robal niestety nie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zen Zobacz posta
    Ja na chmurkę chciałem zaczekać...... ale robal niestety nie
    Nie chcą współpracowac wstrętne robale

Jak mówią znawcy.. trzeba focić wcześnie rano, kiedy maluch jeszcze śpią, a wtedy i światło delikatmą, i czekają grzecznie na pstryyy . To jest wyzwanie wstać wczesnie rano kiedy nie ma musu

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

To jakiś pluskwiaczek z dawnego rzędu Heteroptera. Niestety nie mam teraz czasu na szukanie gatunku, ale to dość pospolity zwierz.

Za przedmówcami, troszkę pokombinowałbym z bliższymi ujęciami by całość wypadła ciekawiej. Nawet jeśli to nie "real makro" (skale 1:1 i większe), to i tak nie klasyczna "przyroda". Jak dla mnie pasuje do kategorii
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Uprawnienia umieszczania postów