Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 57

Domyślnie Jak zrobić i czym dobre zdjęcia z przyjęcia

Witam wszystkich forumowiczów! Postanowiłem założyć ten temat, poniewaz jak dla mnie będzie baaardzo przydatny i myślę, że innym też pomoże. Cel jest następujący: pomoc w doborze sprzętu oraz w samym wykonaniu zdjęć na ślubach chrztach itp. Bardzo proszę wszystkich o podanie jakiś przykładów zestawów szkieł i reszty sprzętu na takie imprezy. Bardzo mile widziane są również podpowiedzi jak robić zdjęcia i gdzie żeby były ciekawe. Głównie chodzi mi o śluby. Wiadmo zrobić bez duszy foty nie jest problem, ale zrobić takie żeby naprawdę były pamiątką jest sztuką. Można kupić full drogiego sprzętu, ale tutaj prosze o jak najtańsze zestawy, którymi można zrobić naprawdę dobre zdjęcia. Osobiście posiadam D70 i już od razu zapytam czy tym aparatem moge pokusić się o taką imprezę?
    Nikon D700+nikkor 35/1.8+SB-900 Lowepro Stealth Reporter D650AW

Domyślnie

fajny post życzę powodzenia w poszukiwaniu siebie? w dobie dzisiejszego lenistwa poprostu ręce opadają...
    sporo gratów

Domyślnie

YYY piom nie wiem czy to jest prawdziwe życzenie powodzenia czy też mała docinka? Nie szukam siebie, ale pomocy dla siebie i myślę, że dla innych również

Domyślnie

chyba najtańszym komfortowym zestawem slubnym może być d90 i jasna szklarnia. Czyli poniżej 2.8
    Aczkolwiek nie sprzęt gra tu role - tylko umiejętnośc uchwycenia TYCH momentów. Nie masz emocji na fotach - to Ci nawet slubne 5D nie pomoże

Domyślnie

Tak też napisałem w temacie, że nie sztuką jest zrobienie zdjęć, ale sztuką zrobienie dobrych zdjęć. Sprzęt prosiłbym podawać konkretnie najlepiej modelami aczkolwiek porada stock'a też jest bardzo cenna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bazej Zobacz posta
    Bardzo proszę wszystkich o podanie jakiś przykładów zestawów szkieł i reszty sprzętu na takie imprezy. Bardzo mile widziane są również podpowiedzi jak robić zdjęcia i gdzie żeby były ciekawe. Głównie chodzi mi o śluby.

Hmm jak dla mnie to taki zestaw wyglądał by tak:
    D90 (ze względu na isso lepszy od Twojego D70) + T 17-50 2.8 + 85 1.8 i do tego SB 800/900

Domyślnie

ja mam to co w stopce + 35/1.8. Mysle jeszcze o dokupieniu czegos w granicach 12mm i 105-135mm. I sobie radze jakoś Bynajmniej klientom się bardzo podoba
    kolejna istotną sprawą jest kontakt z młodymi - zapewne kilka luźnych spotkan przed slubem moze spoooro pomóc. A zwłaszcza przed sesją - rozluźnienie i żarty to podstawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alex004 Zobacz posta
    Hmm jak dla mnie to taki zestaw wyglądał by tak:
    D90 (ze względu na isso lepszy od Twojego D70) + T 17-50 2.8 + 85 1.8
    Ja bym dał jeszcze 35 i jakieś światło. Koniecznie z odchylaną głowicą by odbijać.
    Napisz jaką lota dysponujesz bo lepszy zestaw by można zrobić choćby na bazie D3
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

warto też miec sporo kart pamieci, lepiej mniejszej pojemnosci lecz w wiekszej ilości co by nie zapisywać zdjec z sali na tej samej co był ślub.
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Szczerze mówiąc to nie myślałem jeszcze o kwocie, ale raczej nic wielkiego póki co chcę dokupić jakieś szkiełka. A tak w ogólę jaką kwote potrzebuję, żeby coś takiego złożyć pewnie coś w granicach 5000zł

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów