Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Rzepak

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

jak dla mnie to 3...a IR to do rzepaku nie pasuje ;P
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Domyślnie

bardzo podoba mi sie nr 3. Równo geometrycznie - fajnie
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

Jarku, poziom jest extra, choć może trochę po całości dałbym światła

PS. Może się mylę, ale na styku nieba z ziemią ostro szalałeś stemplem. Widzę dwa miejsca, w których zrobiłeś to niestarannie.

Mylę się?

kobieta Awatar abre
    Miasto
    Chatka Fanaberka pod Otwockiem

Domyślnie

Jak dla mnie, jak na minimal, strasznie niespokojna ta kompozycja. Zieleń ma większy ciężar optyczny niż żółć, szczególnie w tych wysyceniach. Ciąży mi bardzo ta prawa strona. Zwłaszcza, że chmury tworzą dynamiczną, ukośną linię, również prowadzącą w prawo. Wrażenie potęguje linia zaznaczona w rzepaku (niedaleko jego granicy z zielenią) dla której brak kontrapunktu.
    Krótko mówiąc, aby złagodzić działanie barwy ja osobiście zrobiłabym krok, może dwa w lewo, aby linia dzieląca żółć i zieleń nie była pionowa tylko lekko ukośna.
    Wiem, że nie takie było założenie, niemniej jednak osobiście wybrałabym ten kompromis dla złagodzenia wyrazu i uspokojenia kompozycji.
    Pola Gałczyńska

moje www

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    Jarku, poziom jest extra, choć może trochę po całości dałbym światła

PS. Może się mylę, ale na styku nieba z ziemią ostro szalałeś stemplem. Widzę dwa miejsca, w których zrobiłeś to niestarannie.

Mylę się?
    Nie mylisz się, na horyzoncie były drzewa które mi przeszkadzały. Robiłem to na szybko i jeszcze mi syn przeszkadzał więc pewnie faktycznie coś nawywijałem

Cytat Zamieszczone przez abre Zobacz posta
    Jak dla mnie, jak na minimal, strasznie niespokojna ta kompozycja. Zieleń ma większy ciężar optyczny niż żółć, szczególnie w tych wysyceniach. Ciąży mi bardzo ta prawa strona. Zwłaszcza, że chmury tworzą dynamiczną, ukośną linię, również prowadzącą w prawo. Wrażenie potęguje linia zaznaczona w rzepaku (niedaleko jego granicy z zielenią) dla której brak kontrapunktu.
    Krótko mówiąc, aby złagodzić działanie barwy ja osobiście zrobiłabym krok, może dwa w lewo, aby linia dzieląca żółć i zieleń nie była pionowa tylko lekko ukośna.
    Wiem, że nie takie było założenie, niemniej jednak osobiście wybrałabym ten kompromis dla złagodzenia wyrazu i uspokojenia kompozycji.
    Dzięki za uwagi, przemyślę tą propozycję. Niedługo będę jechał tą drogą więc może uda się coś wykombinować

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Dla mnie najciekawiej trójka się prezentuje ... no może ciut więcej światełka
    by się zdało na dole.
    Pozdro. Wojtek

kulten
    Gość

Domyślnie

Zdecydowanie 3jka. Zabawa w IR w tym wypadku mz nie zdała egzaminu.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów