Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Spacerek majówki

Witam
    Ciągle doskonalę technikę pstrykania fotek w zastanym świetle.Przedstawiam dzisiejszą pracę

1.

2.

3.

4.
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Ach ta świeżość... bardzo mnie się podoba. Zasłaniasz ostre światło słonca i doświetlasz lusterkiem/kartką białą, czy inaczej?
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

Dobre są,poza dwójką...Przepał przeszkadza...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

świetna robota!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Tez miałem takie wrażenie ale nie pisałem, bo nie sprawdziłem, a poza tym mi nie przeszkadzało
    Teraz sprawdziłem i przepały są tak minimalne, że aż nieistotne. Można sprawdzić i na 255 są pojedyńcze piksele

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

no i udany spacer z powiewem świeżości , ładne i jasne światło

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Serdeczne dzięki za komentarze

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    Ach ta świeżość... bardzo mnie się podoba. Zasłaniasz ostre światło słonca i doświetlasz lusterkiem/kartką białą, czy inaczej?
    Ciągle szukam nowych rozwiązań .To zastane wciąga jak cholera .Jednego jestem pewien lusterko sobie odpuściłem już dawno , to rozwiązanie nie dla mnie.Dobrym zastępstwem jest blacha nierdzewka wypolerowana , daje bardzo dobre efekty .Następnie to co już pisałem u konkurencji .W zależności od powłoki modela oraz od warunków używam srebrzanki przemysłowej do pochłaniaczy , a do oddających białe kartki .Chociaż trzymanie się sztywno tej zasady też nie przyniesie profitu przy pewnych modelach .Słoneczko zasłaniam sobą , jeśli jest ostre jak cholera żona mi pomaga dodatkowo osłonić ta zbyt jaśniejszą stronę kadru.

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Wiem Andrzeju że ta cholera tam jest , ale udaję że jej nie widzę .Ten kadr mi był bardzo potrzebny i dlatego poszedłem na kompromis ...no wrzuciłem go

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    Teraz sprawdziłem i przepały są tak minimalne, że aż nieistotne. Można sprawdzić i na 255 są pojedyńcze piksele .
    No niestety są , 2 pod tym względem kuleje , ale z tego co wyczaiłem to niestety przy zastanym lepiej deko prześwietlic niż niedoświetlić , a najlepiej to idealnie naświetlić kadr .Jeśli niedoświetlę to potem wychodzi mi jedna wielka d...przy wywołaniu.Być może blokuje mnie rozpiętośc tonalna matrycy .Niestety zauważyłem że zastane to nie jest łatwy chleb ,ale od czego sa wyzwania . Przy lampie było mi duzo łatwiej , a i efekty rozkładu światła w kadrze były podobne . To co mnie bolało przy dopalaniu to te twarde kolory , z którymi trza sie użerac przy obróbce .
    Pozdrawiam .
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Bullter - a niech Cię... Co ja się dzisiaj z tym gościem owalczyłem - łeb obrywa. Ale na szczęście trochę inaczej do tematu podszedłem, więc i z czystym sumieniem mogę nowy wątek zakładać...
    Fajne, świetliste foty - ale szczerze przyznam, wolę bardziej mroczne klimaty...
    (...\/...)

Domyślnie

Podobają mi się te zdjęcia. Fajnie skadrowane, ładnie naświetlone i z odpowiednią głębią ostrości.

Domyślnie

fotki bardzo przyjemne, światło pod kontrolą i fajne kadry
    czy to sama 60-ka mikro, czy coś jeszcze?
    D50 i parę klamotów l
    Zapraszam na
    TMS fotogaleria

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów