Szukaj
Pooglądaj zdjęcia innych na tym forum. Bo jak na razie Twoje zdjęcia przypominają te, które się robiło z 10-15 lat temu![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Niestety - również na NIE
Począwszy od strony technicznej (zasadniczo postacie niedoświetlone), poprzez kompozycję zdjęć (rozbiegane spojrzenia, płot i ludzie w tle, część twarzy w słońcu, część w cieniu), aż do braku dbałości o szczegóły, które spajają zdjęcie (po co ta walizka ??? itp)
Walizka-- para młoda koncepcja odpływaja w dal ale moze ja sie nie znam ,zeby robic zdjecia jak para chce a nie jak tylko fotograf widzi !
kazdy ma swoj swiat i swoje zabawki .
Nikon D70s /18-70/Tamron 55-200/ SB-600/
zdjecia slabe, obrobka kiepska a wlasciwie jej brak. na 1 postacie mozna by rozswietlic blyskiem lub blenda, 2 ludzie w tle, mlody wzrok w kosmosie, 3 wyglada prawie jak crop jedynki.
to jest tylko moje zdanie nieznajacego sie, ale wiadomo ilu ogladajacych tyle opinii![]()
| Nikon |
dwójka chyba najgorsza ze wszystkich - Pan Młody patrzy w dal, emocje gdzies uciekły.. ogólnie - nie jest dobrze
Agnieszka79, nie załamuj się tylko. Ćwicz, oglądaj, czytaj, a zobaczysz tego efekty. Początki sa bardzo trudne. Wiem coś o tym. Rok temu robiłem podobne zdjęcia. Dziś jest już lepiej. Bądź silna i ostro trenuj.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Po co te nerwy, dziewczyno... Przyjmij krytykę lub z nią polemizuj.
Niestety ludzie, którzy skrytykowali Twoje zdjęcia mają, moim zdaniem, rację. Może o ile względem samej walizki jako eksponatu bym się nie zgodził (choć jeśli miała to być koncepcja z "odpłynięciem w siną dal" zabrakło czegoś jeszcze... może łódki? :>) o tyle pozostałe, wytknięte wyżej, niuanse to nie takie drobnostki...
Ogólnie mam niezbyt dobre odczucia. Najbardziej mi się nie podoba przesaturowane niebo. Rób na RAWach i w prosty sposób wyjdziesz z tego problemu (choć wygląda to tak jak by powstało podczas "obróbki").
Nikon D80 + Nikkor 50 mm/1,8 + marzenia o kolejnych szkiełkach
Żadne nerwy krytyke przyjmuje ale kazdy czasem ma swoje wizje mi np duzo zdjec na forum wydaje sie wyblakłe z powodu dopalenia twarzy nie widac szczegółow,i np nie pisze to nikomu bo to moja wizja co do dalszej krytyki ok bede probowalal dalej, bardzo dziekuje za miłe doradzanie jak mam robic dalej.![]()
Nikon D70s /18-70/Tamron 55-200/ SB-600/
Zdjęcia są słabe, po prostu słabe i długa droga zanim to się zmieni - co nie znaczy że należy się poddać
D750X2 /FM/ dużo gratów
Skontaktuj się z nami