Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Kamila

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wodzisław Śląski

Domyślnie

Nie zapanowałeś nad światłe, masa niepotrzebnych cieni na twarzy. Robiłeś w samo południe? Jeśli tak to bez blendy, albo lampy nie rób tak więcej, a najlepiej wybierz inną porę dnia

Domyślnie

Zgadza się, robiłem w ostre po południowe światło. Lampę miałem na wprost z dyfuzorem i z korektą -3 żeby spróbować pozbyć się cieni ale nie przepalić za bardzo.

Domyślnie

W takich warunkach naprawdę ciężko o dobrze wyglądające zdjęcie, ale da się. Blenda oczywiście tak, ale przydałby się jeszcze jakiś dyfuzor, np. Bottletop Lastolite i..., jakiś asystent Ustrojstwo nie kosztuje wcale tak dużo, a pioruńsko pożyteczne.
    Jeszcze mały kamyczek do ogródka w kwestii kadrowania. Nie jestem tutaj ortodoksem, ale mimo wszystko jakieś minimum ogólnie przyjętych zasad musi być zachowane. Jeśli już tniesz rękę, to dla widza musi być absolutnie jasne, do kogo ta ręka należy.
    D700, N24-70/2.8, N50/1.4 D, N70-200 VRII, Sigma 85/1.4, SB-800, SB-900, Manfrotto, Lastolite, Cokin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roman K. Zobacz posta
    Jeśli już tniesz rękę, to dla widza musi być absolutnie jasne, do kogo ta ręka należy.
    A co, masz wątpliwości? Na pewno to nie jest ręka fotografa czy przypadkowego przechodnia
    Nikon D80 + Nikkor 50 mm/1,8 + marzenia o kolejnych szkiełkach

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wodzisław Śląski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alex004 Zobacz posta
    Zgadza się, robiłem w ostre po południowe światło. Lampę miałem na wprost z dyfuzorem i z korektą -3 żeby spróbować pozbyć się cieni ale nie przepalić za bardzo.
    Chyba nie do końca Ci się udało. Powodzenia w dalszych próbach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zurek17 Zobacz posta
    Chyba nie do końca Ci się udało. Powodzenia w dalszych próbach.
    Będziemy walczyć z Kamilą, obiecuję
    Dziękuje wszystkim za opinię.

Domyślnie

Przyjacielu „Będziemy walczyć z Kamilą, obiecuję” to bardzo dobrze. Ale zadbaj o jej paznokcie, bo źle mi się kojarzą.
    NIKON

Uprawnienia umieszczania postów