Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Wątek: D40 + superzoom

Domyślnie

no nawet jeśli to Sigma jest tańsza o ponad 100zł, a dla mnie to mimo wszystko różnica.

Domyślnie

No coz, nie chce Cie zniechecac do tej Sigmy, w koncu N to nie C, zeby byly jakies straszne przeboje z prawie kazdym obiektywem firm "trzecich".
    Mysle tez ze znacznej roznicy miedzy S18-125 a N18-105 nie zauwazysz nawet jak zmienisz korpus. Rowniez te kilkadziesiat mm ogniskowej na dluzszym koncu, to jednak cos, moze nie jakos bardzo znaczacego (gdyby taka roznica byla na szerokim koncu) - ale miec a nie miec...
    Ciekawa i zastanawiajaca jest dla mnie ta promocja - wyjatkowo dobra cena na ten obiektyw, ale tylko z mocowaniem Nikona i tylko w fotojokerach (a roznica spora - ok. 500 PLN). No coz, taki ze mnie glupi, podejrzliwy Polaczek, ktory wszedzie weszy spisek.
    HP 210c, CF Kingmax 16mb, CF HP 4mb, pokrowiec

Domyślnie

Póki co pozostanę przy 18-55 i 55-200VR, jednak przedkładam jakość nad wygodę Ale dzięki za fajną rozmowę!

Domyślnie

Hm... no nie chce Cie namawiac, ale akurat 18-105 jest chyba lepszym szklem od 18-55.
    Ten Twoj zestaw jest lepszy co najwyzej od 18-200VR, ale moze ja sie nie znam.

Domyślnie

duużo lepszy optycznie od N18-200 (bo ostry jak żyletka) będzie N16-85VR i tego właśnie Ci polecę
    Pzdrw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    duużo lepszy optycznie od N18-200 (bo ostry jak żyletka) będzie N16-85VR i tego właśnie Ci polecę
    Pzdrw
    Calkowicie sie zgadzam, tylko, ze cena troszke nie ta i zakres ogniskowych nie ten.
    Mialo byc - tanio, dobrze (optycznie) i uniwersalnie.
    No ale prawda jest, ze to podobnie jak w przypadku tej slynnej restauracji: tanio, szybko, pysznie* (*wybierz dwa).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez D.Anihilati Zobacz posta
    Calkowicie sie zgadzam, tylko, ze cena troszke nie ta i zakres ogniskowych nie ten.
    Mialo byc - tanio, dobrze (optycznie) i uniwersalnie.
    No ale prawda jest, ze to podobnie jak w przypadku tej slynnej restauracji: tanio, szybko, pysznie* (*wybierz dwa).
    jak cena nie ta - przecież on tańszy od N18-200. A zakres powyżej 135mm w tym ostatnim to lekkie mydełko jest.
    To po co ma się kolega denerwować. Poza tym - trochę duuuży jest jak na tak małe body. A akurat tak się składa że miałem wczoraj oba w rączce i wypróbowałem jeden i drugi na D40 którą od niedawna mam. Pozostaje przy swoim wyborze - N16-85VR !

Domyślnie

No może i to dobre szkło, ale warto też zauważyć, że 18-55 i 55-200 już mam i nie muszę z tego powodu wydawać kasy Kupię sobie LowePro Slingshot'a jakiegoś, aby wygodniej szkła zmienić i będzie miło.

Co do ostrości moich obiektywów, to wystarczy minimalnie przymknąć przysłonę i są baaaardzo ostre. Ewentualnie mogę zapodać przykładowe zdjęcia, ale nie sądzę, by było to konieczne.

Question

Cytat Zamieszczone przez ozi1024 Zobacz posta
    No może i to dobre szkło, ale warto też zauważyć, że 18-55 i 55-200 już mam i nie muszę z tego powodu wydawać kasy Kupię sobie LowePro Slingshot'a jakiegoś, aby wygodniej szkła zmienić i będzie miło.
    Kolega zatem nam tu jeszcze napisze po co zakładał caaaały ten wątek skoro i tak plecaczek kupuje ?

Domyślnie

Może chciał się upewnić w przekonaniu że jednak to co ma wystarcza mu i szkoda kasy byłoby wydawać na coś innego
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów