Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Ola

Domyślnie Ola

Jak się spodoba to postaram się dodać kolejne, a póki co czekam na konstruktywną krytykę

Domyślnie

Kadr wydaje mi się ciut dziwny jakiś, i ta mina jakby przypadkowa Poproszę o inne zdjęcie

Domyślnie

Dobrze byłoby podłożyć dziewczynie pod nos coś odbijającego światło. Poza tym, trzymanie się przez modelkę za kołnierz, dla osoby często przeglądającej zdjęcia, jest po prostu banalne w wyrazie - to już jakaś epidemia! Nie obrażaj się, ale wydaje mi się, iż trzeba szukać bardziej oryginalnej kompozycji, aby zaciekawić widza - choćby obciętym łokciem.
    Tło zlewa się z kolorem włosów modelki, i przy tym, ten kolor skóry, wygląda po prostu źle.
    D700, N24-70/2.8, N50/1.4 D, N70-200 VRII, Sigma 85/1.4, SB-800, SB-900, Manfrotto, Lastolite, Cokin

Domyślnie

Mina akurat nie była przypadkowa
    Roman K. - dobrze prawisz Niby banalne ale nie zwróciłem na to wcześniej uwagi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roman K. Zobacz posta
    Poza tym, trzymanie się przez modelkę za kołnierz, dla osoby często przeglądającej zdjęcia, jest po prostu banalne w wyrazie - to już jakaś epidemia! Nie obrażaj się, ale wydaje mi się, iż trzeba szukać bardziej oryginalnej kompozycji, aby zaciekawić widza - choćby obciętym łokciem.
    Miliardy zdjęć i bądź człowieku oryginalny. Chyba, żeby jej głowę uciąć, ale to też już było. To może pół głowy
    To nie krytyka wypowiedzi, tylko chyba już nic ciekawego na tak małym skrawku modelki nie można wymyślić. Makijaże, włosy, światło, kołnierz - masz rację to już było i jest banalne. Więc co jeszcze można zrobić?
    Pozostaje nam szukać i próbować, aż się komuś uda.

Co do zdjęcia, to mam wrażenie, że ostrość jest na palcu wskazującym, a nie na oczach modlki. I faktycznie, tło się zlewa z włosami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonthyc Zobacz posta
    Roman K. - dobrze prawisz Niby banalne ale nie zwróciłem na to wcześniej uwagi.
    Ja też kiedyś nie zwracałem na to uwagi, a teraz jakoś mi przeszkadza. Nie wiadomo, co zrobić z rączkami, to trach..., za kołnierz.
    Nie twierdzę, że zdjęcie jest beznadziejne, ale tło, jednak nie pasuje mi kompozycyjnie. Pal licho już ten kołnierz
    D700, N24-70/2.8, N50/1.4 D, N70-200 VRII, Sigma 85/1.4, SB-800, SB-900, Manfrotto, Lastolite, Cokin

Domyślnie

Buzia jest czerwona, do poprawienia. Mam też wrażenie, że ostrość jest na ustach, nie do poprawienia Dawaj jakieś inne.
    'Frankly, the whole thing is getting out of hand' said the god...
    |freelancer| |blog|

Domyślnie

Do ponownej obróbki (czerwienie, ekspozycja, zdjęcie światła z dłoni, rozjaśnienie całości, wyrównanie tonów twarzy) lub do kosza.

Domyślnie

pstryk i do tego zle ustawiony balans
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Nieśmiało wracam do tematu za który dostałem trochę po uszach i pokazuję następne zdjęcie z tej samej sesji. Tym razem inne podejście i inna obróbka. Bardzo chętnie wysłucham Wasze opinie na temat zarówno samego kadru oraz kompozycji jak i obróbki.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów