Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
    Oszczędny w słowach Awatar szela
    Miasto
    Dublin/Żory

Question Jedne małe pytanko????

Pierwszy raz w życiu coś porządnego udało mi się wygrać, a mianowicie wycieczkę do Tunezji na pustynie!!!
    Teraz pytanko; jakiego najlepiej filtra używać do podkreślenia kolorów piasku???
    Tylko nie piszcie o cockinach bo mnie narazie nie stać!
    Dzięki i pozdrawiam!

Domyślnie

Obstawiam polar i szara połówka Cokin.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Obstawiam polar i szara połówka Cokin.
    kolega raczej nie zamierza iść w Cokina (na razie )
    też poleciłbym polara i może nakręcaną szarą połówkę. Jest tańsza, a można odpowiednio wykadrować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szela Zobacz posta
    Pierwszy raz w życiu coś porządnego udało mi się wygrać, a mianowicie wycieczkę do Tunezji na pustynie!!!
    Teraz pytanko; jakiego najlepiej filtra używać do podkreślenia kolorów piasku???
    Tylko nie piszcie o cockinach bo mnie narazie nie stać!
    Dzięki i pozdrawiam!

Ja tam się nie znam, ale nie martwisz się o kontrasty ?

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

ja nic nie napiszę, bo, jak mówisz, nie stać Cię na to, co bym chciał polecić

na serio- cokin nie jest przecież taki drogi- holder z pierścieniem- 60zł lub kupowane osobno ok. 30zł (ceny z allegro). Do tego filtr hitech np. 0,9 albo 1,2 z miękkim przejściem (to ponad 100zł). Wyjdzie w cenie przeciętnego polara.

Bo polarem zlikwidujesz odblaski (ale nie zawsze- w zależności od ustawienia względem źródła światła)... Bardziej bym się martwił właśnie kontrastami (dużą różnicą w jasności nieba i ziemi). Dlatego polecałbym cokina.
    Ostatnio edytowane przez ozzy ; 09-04-2009 o 15:10
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Oszczędny w słowach Awatar szela
    Miasto
    Dublin/Żory

Domyślnie

Wielkie dzięki za wszystkie rady!!!
    Właśnie wróciłem z małego tripu po sklepach i u znajomego udało mi się kupić w miarę tanio cockina
    JEDNAK )

Uprawnienia umieszczania postów