Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Jaki ram 1066?

Domyślnie Jaki ram 1066?

Zamierzam włożyć nowy ram do mojej płyty:
    Gigabyte GA-MA78GM-S2H
    http://www.gigabyte.pl/products/mb/s...gm-s2h_10.html
    Byłoby miło się w 3 stówkach zmieścić.

Znalazłem dwie:
    1. OCZ
    http://www.allegro.pl/item598689194_...dss_warsz.html
    2. Geil
    http://www.allegro.pl/item601348955_...l_ch_wawa.html

Które wziąć? Może jakąś inna? Jeśli różnice są pomijalne to proszę o krótką odpowiedź i nie będę zawracał gitary.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Nic nie chcę mówić ale taniej można kupić firmowe DDR3 1333 (więc jeśli jesteś też na etapie zakupu płyty + np. procesora na AM3 to ...)

Domyślnie

płytę mam do 1066, niedawno ją kupiłem i nie zamierzam zmieniać przez 3-4 lata
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    płytę mam do 1066, niedawno ją kupiłem i nie zamierzam zmieniać przez 3-4 lata
    To ja moze zaproponuję coś tańszego :

http://www.proline.pl/sklep.php?prod...X+DDR2+2GB+106

... za 2 kostki dasz niecałe 200 PLN

ps. co do GEIL to nie tak dawno wiele złego o pamięciach tej firmy słyszałem (kiedy kupowałem DDR2 800 2x2GB) ... może już robią lepsze produkty

ps2. ogólnie takie pamięci jakie Ty podałeś odradzam bo wymagają niestandardowo wysokiego napięcia ... no chyba że się bawisz w intensywne OC

ps3. te pamięci które podałem jak widać w komentarzach mają zaszyte w SPD 800 Mhz ... ale nie wiadomo też co mają zapisane te OCZ czy GEIL
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 08-04-2009 o 09:21

Domyślnie

Nie znam się na pamięciach. Te moje proponowane nie będą działać z moją płytą? Są wolniejsze o tych proponowanych przez Ciebie?
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Nie znam się na pamięciach. Te moje proponowane nie będą działać z moją płytą? Są wolniejsze o tych proponowanych przez Ciebie?
    Nie ... prędkościowo jak ustawisz te same częstotliwości i timingi to będą identyczne. Jednak te Twoje propozycje wymagają napięcia ponad 2V ... podczas gdy standardowe to 1,8 V . Pewnie wszystko będzie działać ale niewykluczone że będzie trzeba grzebać w ustawieniach pamięci (bo SPD może ustawiać domyślnie np. 800 5/5/5/18 ). W kingmax też będzie trzeba grzebać by było 1066 (komentarze choćby z proline) ... a skoro tak to po co przepłacać ?

Tak na prawdę to polecam pamięci które działają na ustawianiach by SPD tak jak powinny ... czyli np. Kingston Value itp. (nie wiem czy są 1066).

Tak w ciemno (z gwarancją satysfakcji) to mogę polecić Kingston 2x2 GB 800 CL5 bo wiem że mają dobre, poprawnie zaprogramowane SPD - wsadzasz i jest OK ... ale Ty chcesz 1066 więc ...
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 08-04-2009 o 10:26

Domyślnie

Popieram, Kingstona brać, Kingstona. OCZ to dziadostwo jakich mało.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

a jakiego?
    Nie znalazłem Kingstona 1066...
    edit: mam
    Ostatnio edytowane przez elanek ; 08-04-2009 o 15:28
    John Coltrane

Domyślnie

kingston super ocz dziadoctwo? pierwsze slysze .... prócz pewnej linii hyperx kingstona...

mam te ocz-e i mogę szczerze polecić. wcześniej miałem cruciale ballistix - bajeczne pamięci, tylko zepsułem mechanicznie
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wacki4 Zobacz posta
    kingston super ocz dziadoctwo? pierwsze slysze ....
    Proszę zamieścić przebiegi czasowe.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów