Czy są jakieś dobre strony tego zdjęcia?
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Szukaj
Czy są jakieś dobre strony tego zdjęcia?
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 18-12-2024 o 15:53 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting
no dobrze nie jest.
pomijam kolory, ale chyba nieciekawie pokazałeś tę kobietę.
buzia wyszła, jak gdyby była posklejana z kilku części...
kadr niby poprawny, ale coś zgrzyta...
może w landszafcie byłoby betersze...
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
no nie jest ciekawie
światło kiepskie kolory fatalne
szyja jak z oponek
Mam wrażenie jakbyś - pewnie niezamierzenie - osiągnął efekt karykatury.
ot i przykład z sieci
http://www.photoshoppix.com/modules/...caricature.jpg
Ale obróbka minimalna była.
Tak sobie myślałem, że jak będę prostował wszystko... to wyjdzie plastikowa lala. Bo zawsze coś nie tak
W tym... ręka pewnie za duża.
//EDIT
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 18-12-2024 o 15:52 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting
wielkość ręki nie rzuca się tak w oczy jak różnica w kolorze między dłonią a twarzą..![]()
D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D
Ależ niech się uśmiecha - jak najwięcej nawet. Śmiech to zdrowie.
Uśmiech niczego mi nie przypomniał - zlinkowane zdjęcie znalazłem na potrzeby tego wątku i nigdy wcześniej go nie widziałem - wpisałem po prostu "caricatura" w google grafika. Myślę że znów rozbijamy się o wielokrotnie poruszany tu problem emocjonalnego związku z modelem lub zdjęciem. Acha - Natalii najlepiej nic nie przekazuj - to ty zrobiłeś to zdjęcie a nie ona więc jak coś to Ty ponosisz odpowiedzialność za moje skojarzenie a nie Natalii uśmiech.
Sławku - kłania się podstawowe zawołanie do modelki podczas sesji - CIĄGNIJ SZYJĘ!
I, jak dla mnie, wydają się te zdjęcia zbyt czerwone.
Krzysztof Paszkiewicz
Skontaktuj się z nami