Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Szop nie otwiera mi nefa po zainstalowaniu...

Witajcie, ostatnio zainstalowałem nowego NX2 a nie usuwałem starego jakiego miałem NX1 ,mój problem polega na tym że teraz w szopie nie moge otwierac Nefa z puszki i jestem z lekka załamany - co się mogło stac???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez osowiak Zobacz posta
    ...teraz w szopie nie moge otwierac Nefa z puszki
    Dość lakoniczna informacja. Domyślam się, iż otwiera Ci NEF'a w NX a nie w PS. Jeżeli tak to sprawdź w ustawieniach czy nie podałeś systemowi aby NEF'y otwierał Ci w NX. Jeżeli tak to zmień w ustawieniach ( opcja otwieranie za pomocą ) i powinno być dobrze.

Pozdrawiam

Domyślnie

dokładnie otwiera mi nefa w nx2 a w szopie nie chce podając błąd ale jest jeszcze inna zagadka stare nefy z innej puszki otwiera ???

c-man
    Gość

Domyślnie

Ale jaką masz tę nową puszkę? Pewnie konieczna będzie aktualizacja modułu Camera RAW - do ściągnięcia ze strony producenta...

Domyślnie

No to jak masz CS2 to go nie otworzysz.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    No to jak masz CS2 to go nie otworzysz.
    Otworzy po skonwertowaniu NEF-ów do formatu DNG za pomocą Adobe DNG Convertera.

Domyślnie

witajcie,mam teraz cs3 ale prawdopodobnie starszą wersje i z d 300 nadal mi nie otwiera więc muszę sciągnąc aktualizację -czy jest to bezpieczne ??? i gdzie w jakim folderze podmienic

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez osowiak Zobacz posta
    witajcie,mam teraz cs3 ale prawdopodobnie starszą wersje i z d 300 nadal mi nie otwiera więc muszę sciągnąc aktualizację -czy jest to bezpieczne ??? i gdzie w jakim folderze podmienic
    Wystarczy kliknąć Help / Updates...
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów