Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: poletko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sowulus12 Zobacz posta
    A wstaw oryginał z puszki.
    Trochę inaczej

Z puszki
    Nikon D80 | N18-200 VR | N35 | MF190XPROB
    www.webactive.pl | www.sierak.net

Domyślnie

W wersji "Trochę inaczej" nie podoba mi się nazwa - bo jest zdecydowanie inaczej Przyciemniłbym delikatnie niebieski na niebie (szkoda, że nie miałeś polara) i zwiększyłbym trochę kontrast na polu ( jedynie po prawej stronie). Nasycenia już bym nie ruszał natomiast. I ściągnąłbym tego kolorowego śmiecia z gałęzi drzewa bo irytująco przyciąga wzrok. Kadr wciąż nie porywa, ale widoczek przyjemny
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fremen Zobacz posta
    Przyciemniłbym delikatnie niebieski na niebie (szkoda, że nie miałeś polara) i zwiększyłbym trochę kontrast na polu ( jedynie po prawej stronie). Nasycenia już bym nie ruszał natomiast. I ściągnąłbym tego kolorowego śmiecia z gałęzi drzewa bo irytująco przyciąga wzrok. Kadr wciąż nie porywa, ale widoczek przyjemny
    Polara się jeszcze nie dorobiłem a co do śmiecia to jest to jakaś fruwająca torebka ale moje próby jej usunięcia jakoś mi kiepsko wychodziły.

Domyślnie

Ta wersja "trochę inaczej" najlepiej wygląda ze wszystkich trzech

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeth Zobacz posta
    Ta wersja "trochę inaczej" najlepiej wygląda ze wszystkich trzech
    Zgadzam się. Co nie znaczy, że fota jest dobra...

Domyślnie

Kurcze, nie mogę się oprzeć wrażeniu że coś dziwnego dzieje się po prawej stronie zdjęcia z podłogą - jak ciągnę z niej kontrast to robi się jakaś żółta i kontrastu i tak nie widać.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Masz rację Tomku,praktycznie cała prawa dolna ćwiartka jest mdła i niewyrażna...Może zapaprany obiektyw...?
    To samo mi wychodzi,nie ma sensu ciągnąć....

http://www.iv.pl/images/xaeyxyilqb3xrlbzjqgc.jpg
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

No dokładnie to samo mi Andrzej wychodzi - a może coś z matrycą, dziwnie to wygląda.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Panowie, nie straszcie mnie Mam UV na szkle i to tyle. Było raczej ciepło więc niemozliwe zeby obiektyw był zaparowany. Wcześnie rano byłem koło 5 nad wodą ale nawet jakby zaparował to chyba do godziny 10 by odparował.

Domyślnie

Sierako, tak dla spokoju zrób sobie kilka fotek testowych, ja nie mówię że coś jest na rzeczy, ale sprawdź.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów