Szukaj
W wersji "Trochę inaczej" nie podoba mi się nazwa - bo jest zdecydowanie inaczejPrzyciemniłbym delikatnie niebieski na niebie (szkoda, że nie miałeś polara) i zwiększyłbym trochę kontrast na polu ( jedynie po prawej stronie). Nasycenia już bym nie ruszał natomiast. I ściągnąłbym tego kolorowego śmiecia z gałęzi drzewa bo irytująco przyciąga wzrok. Kadr wciąż nie porywa, ale widoczek przyjemny
![]()
"Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry PratchettPozdrawiam! Jacek
Ta wersja "trochę inaczej" najlepiej wygląda ze wszystkich trzech![]()
Kurcze, nie mogę się oprzeć wrażeniu że coś dziwnego dzieje się po prawej stronie zdjęcia z podłogą - jak ciągnę z niej kontrast to robi się jakaś żółta i kontrastu i tak nie widać.
D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \
Masz rację Tomku,praktycznie cała prawa dolna ćwiartka jest mdła i niewyrażna...Może zapaprany obiektyw...?
To samo mi wychodzi,nie ma sensu ciągnąć....
http://www.iv.pl/images/xaeyxyilqb3xrlbzjqgc.jpg
Pozdrawiam
Andrzej.
No dokładnie to samo mi Andrzej wychodzi - a może coś z matrycą, dziwnie to wygląda.
D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \
Panowie, nie straszcie mnieMam UV na szkle i to tyle. Było raczej ciepło więc niemozliwe zeby obiektyw był zaparowany. Wcześnie rano byłem koło 5 nad wodą ale nawet jakby zaparował to chyba do godziny 10 by odparował.
Sierako, tak dla spokoju zrób sobie kilka fotek testowych, ja nie mówię że coś jest na rzeczy, ale sprawdź.
Skontaktuj się z nami