Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Talking Moje miasto nocą

Chciałbym zaprezentować mój pierwszy secik zdjęć nocnych. Jak pisałem w wątku z powitaniami - dopiero się uczę i chciałbym Was prosić o konstruktywną krytykę. Wiem, że prace, które widzicie niżej nie są zbyt dobre technicznie ale to praktycznie pierwsze fotki jakie miałem okazję pstrykać lustrzanką.

Mam nadzieję, że zamiast zdań typu "do kosza" przeczytam tu coś co pomoże mi w poprawieniu warsztatu. Nie szczędźcie więc sobie krytyki

W każdym razie... enjoy!

PS. A'propos tego logo, które widać po prawej... Nie jest to reklama żadnej firmy, bo takowej nie mam, a jedynie takie moje własne logo, którego używam od jakiegoś czasu do oznaczania własnych prac. Nie traktujcie tego więc jako kryptoreklamę.
    Nikon D80 + Nikkor 50 mm/1,8 + marzenia o kolejnych szkiełkach

Domyślnie

Margarynownia wyszła Ci kapitalnie witam ziomka
    Pozdrawiam Tomasz

Domyślnie

Witam, witam! Jaki ten świat mały

Proszę o kolejne opinie i wskazówki

Domyślnie

4 znacznie odstaje od reszty, jest zbyt zwyczajna. reszta bardzo fajnie, taki przyzwoity urban style

kulten
    Gość

Domyślnie

Przy następnych zdjęciach w doborze kadru i późniejszej obróbki wzoruj się na zdjęciach z tego link

Domyślnie

Dzięki za linka, Kulten! Rewelacyjne fotki ale średnio u mnie z angielskim i ciężko mi się tam czyta tutoriale
    Nie znacie jakiś polskojęzycznych serwisów z podobnymi informacjami?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    Przy następnych zdjęciach w doborze kadru i późniejszej obróbki wzoruj się na zdjęciach z tego link
    Faktycznie świetne zdjęcia.

Vespalock, "pierwsze koty za płoty", zdjęcia są kadrowo bardzo słabe. Dobrą obróbką też niestety nie grzeszą.
    Oglądaj dobre, nocne zdjęcia (sporo ich w sieci, a nawet na forum) i z pokorą ucz się od ich autorów, a będzie dobrze.

Przemyśl też ten twój podpis.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

kulten
    Gość

Domyślnie

Z tego linka co Ci dałem masz pełny exif zdjęć więc ang. znać nie musisz, patrz na jakich ustaw. były pstrykane dane zdjęcia i staraj się to powtórzyć. A co do obróbki to nawet na niniejszym Forum znajdzijesz tutki jak posiłkowac się PSem. Trening i tylko trening teraz przed Tobą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez downunder Zobacz posta
    zdjęcia są kadrowo bardzo słabe. Dobrą obróbką też niestety nie grzeszą.
    Domyślam się, że przede mną dłuuuga droga. Być może z kadrowaniem to po części wina braku możliwości robienia zooma. A w PS zmieniłem tylko delikatnie kontrast aby czarne było czarne

Oglądaj dobre, nocne zdjęcia (sporo ich w sieci, a nawet na forum) i z pokorą ucz się od ich autorów, a będzie dobrze.
    Cały czas oglądam i staram się wyciągać wnioski. Pokory mi nie brakuje

Przemyśl też ten twój podpis.
    A co? :]

Domyślnie

napisał Vespalock
    ....Cały czas oglądam i staram się wyciągać wnioski. Pokory mi nie brakuje....
    wiec szybko się bedziesz uczuł bo to bdb. postawa
    jak na początek to jest fajnie, dobrze by było zeby kazdy miał taki start - bo to co niektórzy tutaj wrzucaja zaczynajac..... o wadach tych zdjęć juz Ci napisali koledzy

pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów