Szukaj
Przyznaje bez bicia, ze D90 kupilem we wrzesniu i od tamtej pory tylko raz zrobilem nim nagranie wideo zeby baterie szybciej rozladowac
Zapewne jeszcze kiedys cos nagram ale to tylko taki dodatek- dobrze, ze jest, a cudow nie musi potrfic bo jakby go nie bylo, to tez by bylo dobrze, ze mam D90
Na pewno nie podniecam sie kreceniem filmow w lustrzankach. Najpierw wojna na megapixy, a teraz na dlugosci filmow.
Kurcze, to D300 z gratisem mnie zaintrygowało.
A tak w temacie.
Przy zakupie aparatu myślałem też chwilkę o 450D.
(500D trochę zmian, ale nie przełomowe)
Wiele czynników sprawiło, że zdecydowałem się na D90.
Czynników ważnych w mojej ocenie. Nie były to filmy, choć przyznaję,
że taki dodatek może się przydać.
Jeżeli ktoś długość kręconych filmów traktuje jako najważniejszy
parametr to powinien raczej patrzeć na kamery.
D 7100 (po D90)/Zenit ET/trochę klamotów
Sorki że Was podpuściłem z tym tematem ale mnie krew zalała jak zobaczyłem podobny opisy 500D w necie, jakie to cudo i jak wykosi konkurencje.....zastanawiam się tylko po co został wypuszczony taki model, najwidocznie Canona nie dopadł kryzys finansowy i pozowlił sobie na wyppuszczenie odmłodzonej 450 - hehe......Parametry porażka oprócz martycyy dające na nieszczęscie aparatu wieksze szumy i filmów oraz procka - badziew.......
| Nikon | D4 | D800 | N.16 f2.8 fisheye | N.24 f1.4 | N.24-70 f2.8 | N.58 f1.4 | N.70-200 f2.8 VRII | SB600 | SB900 | SB910
Canon...jak patrze na zdjęcia z przodu, ze zdjętym obiektywem i widzę że niedługo to będzie aparat wielkości tego bagnetu...
Bo co widzę nowe body od C to bagnet robi się optycznie większy a plastiku wokół niego ubywa.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Ja tam myśle ze jak taki canon 500 wpadnie w łapy czlowieka ktory bedzie mial smykałke do zdjęc to i pewnie niejeden własciciel d3 sie zawstydzi, ale z drugiej strony czlowiek moze nie umiec jednego porzadnego zdjecia zrobic, chocby najdrozsza elke podpial....i sie zdziwi ze mu z kompakta lepsze fotki wychodzily. Pucha to tylko pucha, matryca w 500 pewnie bedzie podobna do tej z 50d a tam jest dobrze, ale wszystko zalezy od fotografa troche od obiektywu, pucha na koncu
PS mam od grudnia d90 i zrobilem 1 film :P
velaskez mam to samo wrazenie, i to nie jest dobre wrazenie.
cena
• Body only: $799
D80 N 35 1.8G T 17-50 2.8 N 70-300 VR SB-600
maniak ciemniowy minoltowy
ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
spotter.pl
Nie wiem co to za porownania do D90. Przeciez ergonomia w trym czyms bedzie beznadziejna w porownaniu do D90 i to ja kompletny amator to widze.
Co do obrazowania to nie wiadomo nic, dopoki ktos nie przetestuje.
D7100+11-16 2.8; 35 1.8; 17-55 2.8; 70-200 2.8 VC
Skontaktuj się z nami