Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: D70 lub D70s

Smile D70 lub D70s

Witam jest to mój pierwszy post mam pytanko do wszystkich co używają Nikona D70 i D70s ,otóż lubię fotografować wręcz to moje hobby,miałem małą przerwę w zajmowaniu się fotografią trochę wypadłem z branży 2 lata wstecz robiłem fotki na innym systemie mianowicie na canon było to miłe doświadczenie lecz do końca nie byłem zadowolony fotografowałem przyrodę imprezy okolicznościowe,wesela kilka się zdarzyło itp ,teraz chce wrócić z powrotem do tego przyjemnego zajęcia,potrzebuje opinii na temat NIKON D70 i D70s czy ten model zadowoli mnie i zda egzamin .
    Kilka fotek miałem okazje obejrzeć z D70 bardzo ładną miały kolorystykę nie to co wyblaknięty Canon i właśnie pod tym względem kieruje się zakupieniem tego systemu .
    Prosił bym o opis waszym względem jakie ma ZALETY ale i jakie ma WADY

Domyślnie

Opcja szukaj. Do rana nie przeczytasz opinii na temat tych aparatów.
    jendry

Oszczędny w słowach Awatar JLz1
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

gdy pojawia się słowo "D70s" zawsze mówię: "bierz go - to najlepszy z tańszych, który pozwoli swobodnie rozwinąć skrzydła" poeta ze mnie straaaaszny...

Domyślnie

jak znajdziesz 70s z przyzwoitym przebiegiem i w dobrej kasie to bierz niestety sprzedałem rok temu i żałuję bo jako zapasowa pucha by była super. jednyna "wada " to mały w stosunku do d300 mały wyświetlacz główny ale tak naprawdę przed tem mi nie przeszkadzało. Teraz popykam córki d80 ale na moje oko d70s jest lepszy pomimo mniejszej matrycy.
    D700 N 24-70 + inne klamoty

Domyślnie

D 70 i 70s to w praktyce ten sam pies, z tą różnicą, że łatwiej znaleźć niezajechanego D 70s. Pomimo, że niedawno nabyłem D300, nie pozbywam się D 70s po pierwsze niezły zapasowy sprzęt, po drugie mniej szkoda zabierać na kilkudniowe wyprawy rowerowe, gdzie różnie może być z bezpieczeństwem sprzętu
    Po trzecie jestem po prostu zadowowlony z tego aparatu
    zdjęcie życia jeszcze przede mną

Domyślnie

Witam.Ja kupiłem D70S z przebiegiem 7600 zdjęć ok. miesiąc temu i jestem bardzo zadowolony.
    Pewnie że np. D90 jest lepsze ale za jaką kasę. Ładne zdjęcie można zrobić nawet zwykłym kompaktem .
    Ja kupiłem i nie żałuję.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Różnica jest tylko przy komunikacji z gripem. W d70s lepiej to wygląda niż w D70, i łatwiej dostać do ski Gripa. A tak to bierz, świetny aparat.

Domyślnie

Posiadam D70s jakieś trzy lata, jestem z niego zadowolony. Po kupnie nowszego body, wciąż pracuje "jako drugi" i sobie radzi. Wiadomo, w zasadzie każdy sprzęt ma jakieś za i przeciw i co do tego przeciw, to z istotny dla mnie minus to szumy przy zwiększonym ISO. Ale poza tym to świetny aparat. Do ciemnego wizjera i małego wyświetlacza można się przyzwyczaić i raczej nie jest to problem.

Jak trafisz w dobrym stanie i względnie małym przebiegiem to "bierz".

Pozdrawiam.

Domyślnie

witam!
    warto brać d70s +18-70mm +torba za 1200? niestety nie wiem jeszcze jaki przebieg ale coś kolo 10000 chyba.
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikson Zobacz posta
    witam!
    warto brać d70s +18-70mm +torba za 1200? niestety nie wiem jeszcze jaki przebieg ale coś kolo 10000 chyba.
    Szukać się nie chce
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=91879
    Tutaj jest... podpis

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów