Mile widzane komentarze![]()
Szukaj
Mile widzane komentarze![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
ciut za jasna prawa część twarzy ale tylko ciut
poza tym ładnie czysto
Jasno nie znaczy zaraz źleJa tam lubię. Podoba mi się. Zwłaszcza to krzywe ułożenie modelki, niby prosto, ale o ile ciekawiej.
Dziekuje za oceny, jasnosc jak najbardziej zamierzona![]()
Ja też lubię bawić się na granicy przepałów, mi się podoba !
Na lewym policzku niestety widać wygładzanie. Wyraźna zmiana faktury skóry między nosem, policzkiem i kością policzkową. ale ogólnie dobrze się patrzy - nie jest za jasne.
No niestety, do tej pory zmuszony bylem obrabiac foty na tanim, badziewnym monitorze z kiepska matryca TN, dopiero tydzien temu zmienilem na PVA i teraz tez widze niedociagniecia w obrobce. Jednak sprzet - wbrew temu co niektorzy mowia - to w fotografii i grafice wiecej niz polowa sukcesu.
To, że sprzęt nie ma znaczenia, mówią ci co maja dobry sprzętPrawda jest inna - sprzęt nie ma znaczenia, jeśli znasz go na wylot i od podszewki. Wtedy wiesz, czego unikać, co uchodzi itp. Głupia sprawa, jak obrobiałem zdjęcia pod mój całkiem niezły monitor, to wychodziła masakra pokazując je w pracy - mnóstwo bieli przepalonych ("zalety" matryc TN). Doszło do tego, że znając już ten efekt, po prostu trochę dawałem sobie spokój z krzywą, jeśli fotki leciały do prezentacji w robocie. Niestety wiele osób może dziwić się niektórym komentarzom, nie znając prawie że przepaści, w różnicy między monitorami.
Co do samego zdjęcia - oglądam je któryś raz i ciągle mam takie samo wrażenie - jakby rozdzielczość była mała (czyli spory crop), albo jakby obróbka coś dziwnego zrobiła z tym zdjęciem. Nie potrafię tego lepiej określić niestety. Wydaje mi się jednak troszkę sztuczne przez to. Spłaszczone też. Tak jakbym widział je już wydrukowane na okładce krzyżówki - tak, właśnie krzyżówki, ze względu na słabą jakość druku. Hmm, może to to - czyli coś z kolorami lub przejściami między nimi (na przykład agresywniejsza obróbka w 8-bitach per kolor)? Sam nie wiem.
Skontaktuj się z nami