Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Rzodkiew w kompot... [stock]

A tak mnie najsżło, żeby rzodkiew w szklankę wrzucić.
    Poproszę o opinię doświadczonych kolegów i koleżanki.

Użyte narzędzia:
    Namiot bezcieniowy + 2 x błyskotka 46Ws (boki namiotu) + SB-800 (master na D200).
    Ogniskowa 50mm f/11 (chyba). Obiektyw N50/1.4, expo: 1/250s, ISO: 100.

1. tu dałem zielony filtr na prawej błyskówce.

2. A tu nie dałem.
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Ladna rzodkiewka

A serio to tak:
    Jesli to ma byc stockowo to raczej dyskwalifikacja bedzie - tlo, samo naczynie, odbicia w szkle, bpmbelki w wodzie - to sie nie moze udac

Moje rady - zadbaj o klarowna wode bez babelkow. Najlepsza jest chyba przegotowana. Zrezygnuj z namiotu i wal golymi zarowkami. Jedna daj na tlo a druga z przodu po skosie na pluska. Zmien naczynie na bardziej atrakcyjne wizualnie. Zadbaj o tlo zarowno stojace jak i lezace. Takie cus jak masz tutaj to raczej sie na treningi nadaje. Jesli nie masz jak tego zorganizowac to chociaz obrob to tak zeby nie bylo z tylu czarno a od spodu niebiesko i do tego krzywo. skombinuj sobie szybe od szklarza i na niej stawiaj naczynie. Pod szybe daj bialy lub czarny karton. jak masz cas i fantazsje to pomaluj szybe od spodu. Ewentualnie kup sobie na alledrogo tla akrylowe. A potem trenuj

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Ladna rzodkiewka

A serio to tak:
    Jesli to ma byc stockowo to raczej dyskwalifikacja bedzie - tlo, samo naczynie, odbicia w szkle, bpmbelki w wodzie - to sie nie moze udac

Moje rady - zadbaj o klarowna wode bez babelkow. Najlepsza jest chyba przegotowana. Zrezygnuj z namiotu i wal golymi zarowkami. Jedna daj na tlo a druga z przodu po skosie na pluska. Zmien naczynie na bardziej atrakcyjne wizualnie. Zadbaj o tlo zarowno stojace jak i lezace. Takie cus jak masz tutaj to raczej sie na treningi nadaje. Jesli nie masz jak tego zorganizowac to chociaz obrob to tak zeby nie bylo z tylu czarno a od spodu niebiesko i do tego krzywo. skombinuj sobie szybe od szklarza i na niej stawiaj naczynie. Pod szybe daj bialy lub czarny karton. jak masz cas i fantazsje to pomaluj szybe od spodu. Ewentualnie kup sobie na alledrogo tla akrylowe. A potem trenuj
    hjehje, dzięki za rady.
    Co do tła dolnego to mam taką plexi 50x50 + chyba z 8 kolorowych podkładów po nią (zapomniałem na śmierć o tym). Pamiętam, że super efekt to dawało.

Cp do wody i samego naczynia to masz rację... Szklanka nieciakawa chyba jest i te bombelki teraz mi zaczęły przeszkadzać (wcześniej nie zwróciłem na nie uwagi).
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

bombel
    Gość

Domyślnie

Pokrótce tylko chciałbym zwrócić uwagę, że bombel, to moja dyskretna ksyweczka.

Tutaj zaś występują bąble.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Pokrótce tylko chciałbym zwrócić uwagę, że bombel, to moja dyskretna ksyweczka.

Tutaj zaś występują bąble.
    nie prawda bo BOMBLE a nie bąble :P

Domyślnie

Wszystko fajnie, tylko nie ogarniam - tylko czemu rzodkiewka?
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobyll Zobacz posta
    Wszystko fajnie, tylko nie ogarniam - tylko czemu rzodkiewka?
    Gdyż ponieważ mamy marzec

Uprawnienia umieszczania postów