Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: co wybrać...

Domyślnie co wybrać...

mam zamiar kupić sobie lustrzankę...
    proszę o pomoc w wyborze... mam kilka body na oku...
    proszę też napisać, który od którego jest lepszy...

te body:
    1. nikon d90
    2. nikon d80
    3. sony alpha700
    4. canon 450d
    5. canon 40d

pozdrawiam i z góry dziękuję

Domyślnie

Na forum Nikona przeczytasz D90, na forum Canona z pewnością 40D.
    http://www.flickr.com/photos/blazeje/

Domyślnie

ja wybieraja swoje body kierowalem sie dwoma podstawowymi zasadami poza oczywiscie kasa. po pierwsze intuicyjność menu, w nikonie jest to bardzo fajnie zrobione canon(tez mialem doczynienia) to poprostu czarna magia dla mnie. a po drugie isc do sklepu "pomacac" czy dobrze lezy z dloni. bo w dzisiejszych czasam pixelomani kazdy patrzy zeby tego bylo jak najwiecej jednak to nie o to chodzi bo malo kto robi odbitki powyzej 50cm. takie jest moje zdanie

Domyślnie

Nikon D90 najlepszy z tego zestawienia ,
    potem kolejno Nikon D80 - Canon 40D - Sony A700 -Canon 450D ,
    w zależności na stan gotówki wybierz system/body .

Domyślnie

Jeszcze jest Pentax..
    Kwestia też co chcesz robić..
    Popatrz też na szkła, poczytaj, pomyśl ile kasy chcesz wydać i przemnóż to kilka razy jak cię wciągnie..
    Ostatnio edytowane przez triops ; 14-03-2009 o 18:30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilcielinski Zobacz posta
    mam zamiar kupić sobie lustrzankę...
    proszę o pomoc w wyborze... mam kilka body na oku...
    proszę też napisać, który od którego jest lepszy...
    Wybierasz system, a potem body takie jakie najlepiej leży w łapie, na które cię stać i o takich możliwościach jakich oczekujesz i jakich potrzebujesz.
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    Nikon D90 najlepszy z tego zestawienia ,
    potem kolejno Nikon D80 - Canon 40D - Sony A700 -Canon 450D ,
    w zależności na stan gotówki wybierz system/body .
    Ja bym chyba ustawil Canona 40D przed Nikonem D80, reszta bez zmian.
    Oczywiscie pytanie co chcialbys fotografowac - teraz i w przyszlosci oraz jakie cechy(/funkcje/parametry) aparatu beda mialy dla Ciebie znaczenie - LiveView, niskie szumy, stabilizacja, etc. Rozumiem, ze budzet na korpus to ok. 3000 PLN. Byc moze warto byloby pomyslec o C 50D (ok. 1000PLN wiecej)?

Natomiast z listy, ktora podales, podobnie jak irek uwazam, ze najlepszy wybor to D90.
    HP 210c, CF Kingmax 16mb, CF HP 4mb, pokrowiec

Domyślnie

Rozwazalbym D90 lub 40D.Przy wyborze systemu nie ograniczaj sie do samego korpusu poprzegladaj dostepne obiektywy ,w jakich sa cenach jakie ogniskowe jaka jakosc itp i wtedy latwiej bedzie podjac decyzje
    D40+grip+N18-55+N55-200mm+N50mm 1/8D+Tokina AT-X400mm f5.6

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Jeśli miałbym wybierać z wyżej wymienionych to pewnie wybrałbym D90 ale ja kupiłem S5Pro i radzę to body też dopisać do listy... wszystko zależy do czego... jaki zapał... i co jest twoim priorytetem...

Domyślnie

jakie body nie wybierzesz takie bedzie dla ciebie dobre, wybierasz piersza lustrzanke i chcesz by ta decyzje podjelo za ciebie forum? idz do sklepu, popros sprzedawce o te modele i wez w reke, strzel pare zdjec i sam bedziesz wiedzial, tutaj nikt nie wie co ci jest potrzebne, czy chcesz LV, czy moze wyzsze uzywalne ISO, a moze uszczelniana puszka tez jest wazna dla ciebie a mie dla forumowicza, chcesz porownac zdjecia, wejdz na http://pl.pixel-peeper.com/adv/ tam mozesz obejrzec fotki robione kazdym z tych aparatow, na www.optyczne.pl mozesz poczytac o technicznych aspektach
    jednak z wlasnego doswiadczenia (sam niedawno kupilem pierwsza lustrzanke cyfrowa) przestalbym czytac wszelakich testow i porownan tylko zrobilbym tak jak napisalem wyzej.

zycze powodzenia w zakupach i pamietaj ze jakbys nie wybral i tak bedzie to dobry wybor
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów