Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: MC Outlook 2003

Domyślnie MC Outlook 2003

Witajcie !
    Czy komus chciałoby się łopatologicznie wytłumaczyć jak eksportować/importować z Outlooka maile i adresy mailowe ?? Chcę skopiować dane przed przeinstalowanie systemu.

Domyślnie

Znajdź plik danych z outlooka, informacje o ścieżce gdzie jest masz w zarządzaniu plikiem danych. Są to z reguły 2 pliki outlook.pst i archiwe.pst (chociaż nazwy mogą być inne)
    Dane o ustawieniach kont masz w rejestrze:
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows Messaging Subsystem\Profiles\Outlook
    Ja zgrywałem cały ten klucz a potem go importowałem.

Hej
    D90|N18-105VR|N50|T55-200|Samyang 8|N70-300VR|SB-900|Elektronika FE-27
    http://spongo.pl

Domyślnie

Dzięki za dobre chęci ale nie znalazłem tych plików

Domyślnie

Pliki Outlooka znajdują się przeważnie w lokalizacji <dysk>:\Documents and Settings\<nazwa_użytkownika>\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Outlook i są to zwykle (jak już napisał kolega) dwa pliki z rozszerzeniem .pst
    Pozdrawiam
    D40

Domyślnie

ewentualnie utworz folder na pulpicie, zaznacz wszystkie kontakty i zrob drag and drop
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

A nie łatwiej po prostu wykorzystać opcję EKSPORT? Powinna być w Menu->Plik ->Importuj lub Eksportuj
    Wybierz akcję do wykonania: -> Eksport do pliku DALEJ utwórz plik typu ->Plik folderów osobistych (.pst) DALEJ wybierz folder z którego będą eksportowane dane: -> Skrzynka odbiorcza DALEJ zapisz eksportowany plik jako: -> ty wskazujesz gdzie ma zapisać
    Najpierw eksportujesz folder Skrzynka odbiorcza a następnie powtarzasz procedurę jeszcze raz tylko dla folderu Kontakty zapisujesz na Pendrive i masz gotowe.
    Ostatnio edytowane przez marbed ; 13-03-2009 o 22:22
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

tak jak marbed powiedzial z tym ze nie musisz rozdrabniac sie dwoch oddzielnych plikow pst, wystarczy ze zaznaczysz by zawieral wszystkie podfoldery
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbed Zobacz posta
    A nie łatwiej po prostu wykorzystać opcję EKSPORT?...
    Opcja Expor nie exportuje ustawiń kont ani regół
    D90|N18-105VR|N50|T55-200|Samyang 8|N70-300VR|SB-900|Elektronika FE-27
    http://spongo.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mont Zobacz posta
    Dzięki za dobre chęci ale nie znalazłem tych plików
    Import/eksport danych:

1. Włączyć wyświetlanie ukrytych plików
    2. Wyszukać na dysku i skopiować plik *.pst, najczęściej outlook.pst. Dokładnie jaki i gdzie jest, podaje opcja Plik->Zarządzanie plikiem danych.
    3. W nowej instancji Outlooka Plik->Importuj lub eksportuj-> Import z innego programu lub pliku

Reguły łatwo się importuje z listy reguł. Jest opcja import-eksport.

Ustawień kont łatwo się nie da przenieść. Podobnie jak podręcznej książki adresowej. Adresy e-mail najlepiej dopisywać do kontaktów, ponieważ one przenoszą się w pliku pst.

Da się jeszcze przenieść podpisy. Są w głębi folderu Documents and Settings (XP), lub Users (Vista) w podfolderze Signatures lub Podpisy.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 16-03-2009 o 11:29
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Mialem kiedys podobny problem. Kupilem soft do backupowania wszystkich ustawien outlooka.

Dziala rewelacyjnie. Polecam

http://ajsystems.com/outbackplus/obp.html

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów