Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Fiat Big Air

Domyślnie Fiat Big Air

W ostatni weekend ferii na Wielkiej Krokwi odbyły się największe do tej pory w Polsce zawody we freestyle'u na nartach i desce. Olbrzymia konstrukcja była budowana przez 6 dni, a sami zawodnicy oceniali ją jako najbardziej wymagającą skocznie, na której mieli okazję skakać w życiu.

1. Paddy Graham - jeden z faworytów, niestety musiał się wycofać z udziału w finałach z powodu lekkiej kontuzji.

2. Marek Doniec - jedyny Polak z narciarzy, który dostał się do finałów - wszedł na miejsce Paddy'ego.

3.

4. Paddy w locie - nie wiem czemu, ale tak się złożyło, że mam mnóstwo jego zdjęć.

5. Young Blood - Tomek Wolak.

6.

7. Wolak po raz drugi.

8.

9.
    D90 | 10-20 16-85 18-70 | SB-28 | Olympus XA2 Smiena Symbol
    Góry i inne

Domyślnie

Szkoda że że nie udało ci się ustrzelić zawodników podczas ewolucji w zdecydowanie większym zbliżeniu. Foty 5,6,7,9 niestety nie oddają do końca adrenaliny która towarzyszy tego tupu zawodom. Poza tym fajna próba reportażu sportowego.
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BlackRoger Zobacz posta
    Foty 5,6,7,9 niestety nie oddają do końca adrenaliny która towarzyszy tego tupu zawodom.
    Bzdura. Fajne szerokie kadry, dobrze pokazana cala konstrukcja - i to wlasnie takie kadry pokazuja klimat takich zawodow.

Fajna 5tka. Szkoda tylko Wolaczka, ze sie biedak rozwalil..
    d700

Domyślnie

IMHO, zeby pokazac rozmiar skoczni wystarczyloby jedno, dwa zdjecia. Reszta moglaby byc blizej. Ale ja to sie nie znam.
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Fajny szeroki kadr - ok. Można i trzeba pokazać konstrukcję i jej skalę w zestawieniu z zawodnikiem, za Boryszukiem - wystarczą 1-2 ujęcia, może i oddają one część klimatu zawodów i ale aż się prosi o więcej zbliżeń
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

zawodów, skoczków mało widać no ale sądzac po opisie tematu to chdziło o pokazanie konstrukcji i to się udało ale kadry nie są powalające.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    IMHO, zeby pokazac rozmiar skoczni wystarczyloby jedno, dwa zdjecia. Reszta moglaby byc blizej. Ale ja to sie nie znam.
    Cytat Zamieszczone przez BlackRoger Zobacz posta
    Fajny szeroki kadr - ok. Można i trzeba pokazać konstrukcję i jej skalę w zestawieniu z zawodnikiem, za Boryszukiem - wystarczą 1-2 ujęcia, może i oddają one część klimatu zawodów i ale aż się prosi o więcej zbliżeń
    Cytat Zamieszczone przez J R Zobacz posta
    zawodów, skoczków mało widać no ale sądzac po opisie tematu to chdziło o pokazanie konstrukcji i to się udało ale kadry nie są powalające.
    Zrozumcie, że freestyle rządzi się innymi prawami, niż reszta sportów. Tu właśnie trzeba pokazać dokładnie na czym wykonywany jest dany trick, bo od tego zależy ocena ridera i trudności tricku. Nie mówię oczywiście o ekstremalnych przypadkach jak 7, bo tu chciałem pokazać dodatkowo cały najazd.

Cytat Zamieszczone przez bakao Zobacz posta
    powiedz mi jak doświetlałeś bo widze ze dosc jasne masz te fotki
    Lampami kwarcowymi Widać je na wspomnianej już 7

Niemniej jednak dzięki za wszystkie komentarze.
    D90 | 10-20 16-85 18-70 | SB-28 | Olympus XA2 Smiena Symbol
    Góry i inne

Domyślnie

Tu właśnie trzeba pokazać dokładnie na czym wykonywany jest dany trick,
    Ale zeby pokazac konstrukcje nie wystarczy jedna albo dwie foty? Moim zdaniem, do uswiadomienia widzowi, wystarczy w zupelnosci. Chyba, ze kazde zdjecie pokazujesz z osobna.

Na tych fotach widac konstrukcje, ale jakos nie widac tych trickow i ich trudnosci.
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    Ale zeby pokazac konstrukcje nie wystarczy jedna albo dwie foty? Moim zdaniem, do uswiadomienia widzowi, wystarczy w zupelnosci. Chyba, ze kazde zdjecie pokazujesz z osobna.

Na tych fotach widac konstrukcje, ale jakos nie widac tych trickow i ich trudnosci.
    Moim zdaniem właśnie widać trudność tricków, kiedy pokazana jest konstrukcja. Dla mnie nr 8,7,6 są extra, niestety oglądając te foty w wielkości 800px nie ma szans odczuć w pełni tego klimatu itd. W przypadku takich fot aż prosi się o rzucenie tego w większym formacie.
    Pozdrawiam,
    Qiubag
    D300, T12-24, N50/1.8, SB600
    Jakub Gruchot Price action Gruzja Distance learning

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów