Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: SB-600 Padła

Domyślnie SB-600 Padła

Witam

Niestety moja ukochana padła.Co 8-12 błysków wyzwala z bardzo małą siłą lub wcale (przy pełnym naładowaniu aku)
    Myślałem, że mrugający od ponad roku wyświetlacz ją wykończy a tu nagle druga usterka.
    Wysłałem do serwisu i czekam z niecierpliwością.

Miał już ktoś podobny przypadek.?

Pozdrawiam
    Nikon

Domyślnie

Miałem mrugający wyświetlacz, ale poza tym działała dobrze z nimprzez prawei rok, potem ją sprzedałem. Zdarzało jej się czase błysnąć nieproszoną, ale to już raczej wina luźnej stopki...
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Domyślnie

miałem podobną sytuację, która się pojawiła razem z migającym wyświetlaczem, pomogło.......................stwierdzenie, że lampa padła i brak w niej zasilania przez okoła 14 dni, wyświetlacz mruga nadal, ale już błyska normalnie
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 09-03-2009 o 00:51 Powód: pis. ("na dal")
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Mojej też miga wyświetlacz i przewiduje początki problemów.

Domyślnie

swoją tak źle działającą sprzedałem koledze (chyba za stówkę), który ją sobie naprawił - jakiś kabek czy drut przed palnikiem się popsuł - śmiga mu aż miło
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szybszy26 Zobacz posta
    Mojej też miga wyświetlacz i przewiduje początki problemów.
    Przewidujący ten wyświetlacz.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

swoją tak źle działającą sprzedałem koledze (chyba za stówkę), który ją sobie naprawił - jakiś kabek czy drut przed palnikiem się popsuł - śmiga mu aż miło
    Wymiana druta na palniku to rzecz do zrobienia, ale tutaj jest walnięta elektronika. Więc sprawa jest dosyć ciężka.
    Nikon D70s + Tokina 28-70mm 2,8 + Nikkon 70-300mm 4-5,6 + Sb-600 i inne pierdołki...

Domyślnie

Wcale nie amen. Nie zniechęcaj Kolegi. Wszystko jest do naprawienia. Kwestia tylko czy się opłaca...

Ps... W serwisie nikona za przednią soczewkę sb-600 zaśpiewali mi 100 zł... Więc czasami jak widać się nie opłaca.
    Nikon D70s + Tokina 28-70mm 2,8 + Nikkon 70-300mm 4-5,6 + Sb-600 i inne pierdołki...

Domyślnie

Naprawiam

Wymiana płyty gł.elektroniki + palnik 560 pln
    Przy obecnych cenach nowych lamp zdecydowałem się na naprawę.

Pozdrawiam
    Nikon

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów