Szukaj
chyba nie bardzo....
takiej pozy jak na nr 1 tu jeszcze chyba nie widziałam
na 2 dziewczyna też nie wyszła zbyt korzystnie
ale niech prof się wypowiedzą
tu nie potrzeba żadnych profów, żeby powiedzieć:
1-poza katastrofa, robione w mocnym słońcu-twarz niekorzystnie
2-no też baaardzo źle. nawet gdyby próbować ciąć dół, to poza znowu niekorzystna.
trudno powiedzieć, że ratują autora słowa "zapoznawcze zdjęcia". a jeśli nawet takie były, to po co je zamieszczać na forum. może lepiej poczekać na efekt końcowy...
D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900
z tego co widzę to Twoje początki i jak dla mnie to stanowczo za dużo kombinujesz i udziwniasz, zamiast robić klasyczne i sprawdzone kadry pracując jednocześnie nad poprawą warsztatu i techniki.
D..., F... i cała masa szkła
przekąbinowałeś z kadrowaniem i ustawianiem modelki i wyszło to co wyszło niestety się zgadzam z poniższym
tu nie potrzeba żadnych profów, żeby powiedzieć:
1-poza katastrofa, robione w mocnym słońcu-twarz niekorzystnie
2-no też baaardzo źle. nawet gdyby próbować ciąć dół, to poza znowu niekorzystna.
dwa regały sprzętu
Zdjęcia pokazałem z czystej ciekawości chodziło mi o kadry. To mam tu pytanie jak pokazać w takim kadrze jak na 2 żeby dziewczyna wyglądała korzystnie jak to mówicie??
Ciężko będzie. Zdjęcia z góry są dość trudne i powinny być bardzo starannie przygotowane. Widziałem tylko kilka udanych zdjęć tego typu - na myśl przychodzi mi na przykład zdjęcie pokazane kiedyś na tym forum, raczej w dziale glamour, autorstwa bodajże YOZa lub Andrzeja Orłowskiego. Było to zdjęcie "studentki" siedzącej na podłodze pośród książek. Taka perspektywa powoduje, że wszystko w tle robi się istotne, często sama twarz jest zapominana. Chyba podświadomie szukamy uzasadnienia - dlaczego spoglądamy z góry?! Na tym zdjęciu takim uzasadnieniem byłby ciekawy bruk. Często jest to mina, postawa sugerująca zagubienie, płacz, rozpacz. Albo upokorzenie, lub ciężką pracę - na przykład ślęczenie nad książkami. Albo ukazanie powierzchni, na której coś się dzieje. Jeśli natomiast jest to fota przedstawiająca po prostu portret, taki kadr traci uzasadnienie i większości się raczej nie spodoba. Ale światełko znośne było.
Skontaktuj się z nami