Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Klif

Domyślnie Klif

pozdrawiam Sylwek

Domyślnie

Beachy Head koło Eastbourne? planuję tam się wybrać... trudny temat - wielu lepszych od nas już go obstrykało...

co do foty - obróbka zdjęcia taka niebardzo - szaro-buro, mgliście, nieostro...

no ale... nie należy się poddawać masz jeszcze jakieś?
    one shot a day keeps the doctor away

http://www.fotosia.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gosia Zobacz posta
    Beachy Head koło Eastbourne? planuję tam się wybrać... trudny temat - wielu lepszych od nas już go obstrykało...

co do foty - obróbka zdjęcia taka niebardzo - szaro-buro, mgliście, nieostro...

no ale... nie należy się poddawać masz jeszcze jakieś?
    zgadzam sie,
    może powalcz trochę z obróbką,bo kadr całkiem poprawny

Domyślnie

Sylvester - pokaż oryginał, Gosia i Adam mają rację coś nie tak z ostrością i kolorami.

Po oględzinach odnoszę jednak wrażenie że brakuje ostrości - bawiłem się chwilę tym zdjęciem w kierunku pocztówki, jak chcesz to pokażę Ci co wyszło.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sowulus12 Zobacz posta
    Sylvester - pokaż oryginał, Gosia i Adam mają rację coś nie tak z ostrością i kolorami.

Po oględzinach odnoszę jednak wrażenie że brakuje ostrości - bawiłem się chwilę tym zdjęciem w kierunku pocztówki, jak chcesz to pokażę Ci co wyszło.
    Bardzo chetnie zobacze twoja wersje w obrobce jaki i pstrykaniu mocno poczatkujacy jestem :/ wiec wszystko co moze pomoc mi w nauce sie przyda....

Gosia tak to to miejsce wieczorkiem wstawie jeszcze jakas ( kolejna marna ) fotke

Domyślnie

Zdjęcie zrobiłem w kierunku pocztówki - ot taki pomysł.

Powiem co zrobiłem:
    1. Dodałem kontrastu
    2. Dodałem koloru
    3. Przyciemniłem Gradient górną część nieba
    4. Przyciemniłem selektywnie niektóre (za jasne) elementy zdjęcia
    5. Dodałem ostrości
    6. Ramka - kwestia gustu

Generalnie zdjęcie jest zajechane obróbką, ale w tym kierunku bym je widział, podkreślam że nie jest to dobre technicznie zdjęci.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Zaziel
    Gość

Domyślnie

Miejscówka genialna

Uprawnienia umieszczania postów