Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez clusca Zobacz posta
    Obstawiałbym zasilacz lub pamięci. Niestety w przypadku komputerów przyczyny trzeba szukać metodą eliminacji. A najlepiej jak masz dwa kompy i przekładasz podzespoły (Syzyfowa praca)

Co do sprawdzenia zasilacza, to tymczasowo może być cokolwiek. Byle, jeśli masz kilka macierzy dyskowych, nie podpinaj wszystkiego

Reset BIOS-u do ustawień fabrycznych robiłeś? Może tam się coś popiętroliło. Wrzuć na wszelki wypadek "safety settings" - chyba każdy BIOS ma teraz coś takiego.

W tym ból, że póki co nie mam skąd wytrzasnąć zamienników... :/ może zasilacz znajdę, to już będzie coś.
    BIOSu nie tykałem... jest szansa, że samo się coś pozmieniało ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    ...jest szansa, że samo się coś pozmieniało ?
    Raczej mała, ale może być tak, że masz kilka ustawień wpływających na wydajność komputera (m.in. różne timingi pamięci). Może coś z pamięcią, w której jest BIOS przechowywany, jakiś przeskok, zanik, napięcia i płyta załadowała fabryczne ustawienia (w przypadku płyt z dualbios-em to "chyba" możliwe), które mogły być bardziej wyżyłowane niż te, na których Twoje pamięci normalnie chodziły.
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

error - bo widzę ze jest napisane ze oryginały Raczej zasilacz to nie, byłyby inne problemy nie tylko PS. tam coś z profilami itp..
    Ostatnio edytowane przez krzysztof jot ; 24-02-2009 o 20:22

Domyślnie

Po pierwsze:
    Po podpięciu nowego dysku stary został jako drugi? W sensie byl podpięty?

Ja bym zaczął od wyzerowania dysku i postawienia systemu na nowo.
    Zerowanie dysku bo:
    Od CS3 adobe zapisuje informacje o licencji w MBR. Normalny format tego nie usuwa. Dlatego najpierw zerowanie dysku i na tym wyzerowanym jako jedynym postaw wszystko i przetestuj.
    Jeżeli to nie pomoże to wtedy niestety musisz siąść z drugim kompem na czesci i przekladac kolejno aż trafisz co jest walniete.

Domyślnie

Zacznij od BIOSU.
    Jeśli się sam słabo czujesz w tycz tematach to poszukaj kogoś, kto pomoże Tobie i ustawi wszystko do „fabrycznych ustawień”. To często pomaga. Jeśli masz „zważone” ustawienia to może się dziać WSZYSTKO.
    x

Domyślnie

Andrzej ma rację. Najpierw bios... Mniej roboty.

Ale jeżeli to nic nie pomoże naprawdę rozważ wyzerowanie dysku. Nie musi być całość. Wystarczy 1 czy 2 procent.

Domyślnie

Odświeżę i tak nieśmiało zapytam ...

Jak efekty?

Ciekawy problem i z chęcią dowiedział bym się co zaszwankowało.

Domyślnie

Ja też, jestm ciekaw czy coś pomogło i co właściwie pomogło. Jeżeli rozwiązałeś już problem to powiedz co zrobiłeś po kolei, żeby na przyszłość użytkownicy wiedzieli co i jak. Przecież większość z nas używa CS-a

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów