Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Kapelusznik

Domyślnie Kapelusznik

Zdjęcie z głębokiej szuflady. I prośba o pomoc. Zgasł mi na zawsze monitorek. . Ale już pojawił się nowy . I pytanie o kolory. Czy u was wszystko gra?. Mi się wydaje, że jest w porządku..., ale tylko wydaje.

Czarny Rycerz zawsze zwycięża !

Domyślnie

Efektowna scena, chociaż kadrowanie na pół mi nie pasuje.

A kolory nasycone dość. Nie ma jakichś mocnych odchyłów, przynajmniej ja u siebie na skalibrowanym nie widze.
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Dokładnie - efektowne, ale zdjęcie samo w sobie raczej średnie...

Domyślnie

Za kolegami... i kolorystycznie pierwszy plan gryzie sie jednak z tlem...

Domyślnie

Jak napisałem z głębokiej szuflady. Dziś na pewno kadrowałbym inaczej. Wrzuciłem bo sporo różnych odcieni i półtonów, a swojej kalibracji monitora nie jestem pewien.

Domyślnie

Zgadzam się z przedmówcami plus dorzucę coś od siebie:
    Niebo przy krawędzi wygląda bardzo dziwnie szczególnie po prawej stronie są takie białe plamy, może to chmury porostu inne niż te w środku kadru. Ale niemniej jednak wygląda to dziwnie.
    D 80 + szklarnia, Canon 5D + szkła

zapraszam na stronę grupy fotograficznej: JastalFotoGrupa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jessus Zobacz posta
    Zgadzam się z przedmówcami plus dorzucę coś od siebie:
    Niebo przy krawędzi wygląda bardzo dziwnie szczególnie po prawej stronie są takie białe plamy, może to chmury porostu inne niż te w środku kadru. Ale niemniej jednak wygląda to dziwnie.
    Też na to zwróciłem uwagę, uznałem, że chmury bo w lewym górnym też taka smuga występuje
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

sprawdziłem - to chmury, a nie obróbka. A powrócę do zasadniczego pytania, kolorystka? Cały czas mam wrażenie, że kolory przejarane, ale z drugiej strony stary monitorek, przyzwyczaił mnie do bardziej "wyblakłej" kolorystyki.

Domyślnie

kolorki ok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    kolorki ok
    No to może w końcu coś się uda normalnie obrobić, bo jak patrzę na kilka ostatnich wrzuconych to może nie masakra, ale, coś blisko wątku obecnie przeniesionego do pojedynków.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów