Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Tata i syn

Domyślnie Tata i syn

Zdjęcie przedstawia mojego znajomego z synem. Mam do Was prośbę abyście konstruktywnie ocenili obróbkę BW tego obrazka. Bardzo jestem ciekaw Waszych opini.

[/IMG]

Pozdrawiam Michał

Domyślnie

B&W jak B&W, ale cała reszta leży. Jakieś takie nieostre, poruszone, troche za ciemne no i na koniec - widać paskudnie, że coś było gmerane przy nosie znajomego.

Domyślnie

B/W jest ok. Zdjęcie za duże poczytaj o zasadach umieszczania zdjęć na forum. No i te wady co wymienił Majek.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    B/W jest ok.
    Tylko to chciałem się dowiedzieć.Odnośnie reszty wad to jestem świadomy, gdyż to zdjęcie mam od znajomgo który pragnął mieć ten obrazek w BW i prawdę mówiąc próbowałem go w ten sposób "uratować".
    Jak widać nie jest łatwo gdy brakuję osrości i poprawnego światła. Mimo to spróbowałem coś z niego wycisnąć i oto efekt. Zapytacie pewnie dlaczego więc pokazuję to zdjęcie, otóż cały czas ćwiczę konwertowanie do BW i korzystam z każdej okazji aby poeksperymentować i zapoznać się z opinią lepszych.
    Dzięki za komentarze pozdro.

Domyślnie

Sądzę, że za długi czas naświetlania dlatego koledzy piszą o braku ostrości (ja bym się nie czepiał tego tak bardzo). Mnie jeszcze mocniej niż ostrość przeszkadza rozkład rozpiętości tonalnej. napisze tak: białe za biale, czarne za czarne, szare OK.
    Sprzęt, nawet słaby, nie powinien być problemem. Problem to światło, drugi plan i wyczucie chwili.
    http://www.fotolook.pl/main.php/v/fjerzy/

Uprawnienia umieszczania postów