Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Ratujcie!!!...

Domyślnie

Miałem podobny problem, podczas kopiowania z karty JPG kopiowały się bez problemu, ale NEFów w ogóle nie było widać.
    Wystarczy zrzucić NEFy kablem z aparatu przez Nikon Transfer i problemu nie me :]

Domyślnie

Czytnik, czytnik i jeszcze raz czytnik! Nie zwalaj tego na karty, tylko wymień urządzenie, bo jak zdarzyło się raz, to może i kolejny. Przy okazji sprawdź szpilki w czytniku, czy któraś nie jest wygięta, lub wręcz ułamana. No i ostukaj delikatnie kartę, może jakiś syfek siedzi w jednym z otworów.

Domyślnie

filku...W SD nie ma dziurek Musze kupić porządny czytnik Belkina...
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    filku...W SD nie ma dziurek Musze kupić porządny czytnik Belkina...
    A tego nie doczytałem Tym bardziej obstawiam czytnik - SD to chyba najmniej Secure standard kart

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Zastanawiam się tylko, co czytnik zapisuje na karcie SD podczas sczytywania zdjęć do kompa?! A co by było, gdyby zabezpieczyć kartę przed zapisem zanim się ją wsadzi do czytnika?
    Może to jednak nie czytnik?

PS
    Ale jaja! Sprawdzałem w googlach ile jest wystąpień słówka "sczytywać", a ile "zczytywać". Zgadnijcie którego jest więcej. Nawiasem mówiąc, jak poznałem znaczenie słowa "sczytywać" to zauważyłem, że nie rozumiałem go własciwie.
    Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 21-02-2009 o 13:13
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Ale skoro piszesz, ze w aparacie ladnie widac bylo wszystkie zdjecia, to nie rozumiem, dlaczego nie probowales ich zgrac przez kabel bezposrednio z body, wtedy moze odzyskal bys 100 %...
    D70sG | F100 | N50/1.4 | N18-200 | N28-105 | N35-70 | SB600 | SB-80DX | M055CLB+488RC4 |

Domyślnie

Taa przed włożeniem kart do czytnika było cacy, gdy poprzez czytnik była kaszka, włożyłem kartę z powrotem do aparatu to mi powiedział, że "Folder nie zawiera zdjęć".
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Wniosek jeden - wyrzuc czytnik No chyba że komp jeszcze w tym swe cyfrowe paluchy maczal, ale raczej to tylko kwestia czytnika...
    D70sG | F100 | N50/1.4 | N18-200 | N28-105 | N35-70 | SB600 | SB-80DX | M055CLB+488RC4 |

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów