Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Wątek: Konwersacje...

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarek76 Zobacz posta
    Żeby było zabawniej to też kupowałem w Raysfoto
    Pocieszajace jest to, ze mnie wyprowadziles z bledu. Szkoda, ze nie mam paragonu, to bym im to badziewie za ~400zl odeslal. ;/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Stawiarz Zobacz posta
    Pocieszajace jest to, ze mnie wyprowadziles z bledu. Szkoda, ze nie mam paragonu, to bym im to badziewie za ~400zl odeslal. ;/
    Może jednak spróbuj porozmawiać z nimi, to solidna firma więc możne coś ci się uda zdziałać.
    Chętnie bym zobaczył twój filtr i obejrzał oba, nie będziesz przypadkiem w niedługim czasie we Wrocławiu?, jeśli tak to zapraszam, może uda nam się sprawę wyjaśnić

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

Może jednak spróbuj porozmawiać z nimi, to solidna firma więc możne coś ci się uda zdziałać.
    Chętnie bym zobaczył twój filtr i obejrzał oba, nie będziesz przypadkiem w niedługim czasie we Wrocławiu?, jeśli tak to zapraszam, może uda nam się sprawę wyjaśnić
    W najblizszym czasie to nawet w PL mnie nie bedzie niestety.

Teraz juz jestem w 100% pewny, ze mam po prostu zle szklo w oprawie od ND 3.0.

a wracajac do zdjecia, to seria poki co prezentuje sie nastepujaco:
    http://www.stawiarz.com/conversations

Domyślnie

a wracajac do zdjecia, to seria poki co prezentuje sie nastepujaco:
    http://www.stawiarz.com/conversations
    Mnie się bardzo podoba, ale ja nie jestem obiektywny bo uwielbiam takie klimaty

Domyślnie

A ja mam dziwnego polara.Wydluza ekspozycje o 7 EV.Mam pytano.Chce kupic Hoya NDx400,czy mogle przykrecic do tego polara i szara pol.?Nie bedzie zafarbu itp?

Z gory dziekuj

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mich77 Zobacz posta
    A ja mam dziwnego polara.Wydluza ekspozycje o 7 EV.Mam pytano.Chce kupic Hoya NDx400,czy mogle przykrecic do tego polara i szara pol.?Nie bedzie zafarbu itp?

Z gory dziekuj
    7EV? jesteś pewny?
    Wychodzisz na plener i masz powiedzmy parametry ekspozycji 1/500, F8, ISO 200, po założeniu polara robi się z tego 1/4s, F8, ISO 200? Zapytam jescze raz jesteś pewny
    Co do zafarbu to już sam filtr ND wprowadza zafarb, po dodaniu połówki zafarb będzie już spory. Co do polara w takim zestawie to osobiście nigdy takiego czegoś nie próbowałem i wydaje mi się trochę dziwne takie połączenie

Domyślnie

Piękne okazy wykukałeś! (zdjęcia z linka)

Domyślnie

zawsze można pojsc do jakiegos sklepu/lub giełdę foto i porownac swoj filtr z innym heliopana i stwierdzić jaki się ma tak naprawdę :]
    D80 | D600, N16-35 | EIZO SX22, i1 Display Pro | WWW | Vieworld Photo Magazine

kulten
    Gość

Domyślnie

7EV? jesteś pewny?
    Wychodzisz na plener i masz powiedzmy parametry ekspozycji 1/500, F8, ISO 200, po założeniu polara robi się z tego 1/4s, F8, ISO 200? Zapytam jescze raz jesteś pewny
    Co do zafarbu to już sam filtr ND wprowadza zafarb, po dodaniu połówki zafarb będzie już spory. Co do polara w takim zestawie to osobiście nigdy takiego czegoś nie próbowałem i wydaje mi się trochę dziwne takie połączenie
    W przypadku fotografowania obszaru na którym występuje jakiś element z wodą począwszy od kałuży kończać na morzu przede wszystkim zalecam stosowanie polara w połączeniu ND i połówki. Co istotne to wcześniej należy właściwie obrócić polarem tak by złapać odbicie lustra wody i zapamiętać jego pozycję. Następnie przykręcam ND lub tylko połówkę lub oba. Tak czy owak zdjęcia bez polara ale z użyciem tych ND i NDG w przypadku fotografowania wody wychodzą duzo bardziej mdłe i mi osobiście nie podchodzą.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów