Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: tani zoom?

Domyślnie

A moze po prostu sigme 70-300 apo dg z silnikiem? A potem jezeli bedziesz chcial cos lepszego to sie wtedy zdecydujesz. Zobacz priv

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karabud Zobacz posta
    A moze po prostu sigme 70-300 apo dg z silnikiem? A potem jezeli bedziesz chcial cos lepszego to sie wtedy zdecydujesz. Zobacz priv
    Ten obiektyw to półśrodek. Tak samo jak Nikkor 70-300 bez VR. Bardzo nieprzyjemnie się używa tych szkieł, a powyżej 150mm jakość zdjęć jest bardzo kiepska.

Domyślnie

Na poczatek dla amatora to dobre szklo. Jak zobie porobi zdjecia to potem bedzie wiedzial czego chce i czego mu brakuje - samemu lepiej podjac decyzje niz wywalic kase.

Domyślnie

Na pewno ten obiektyw może być dobry na początek bo można się przekonać jakich potrzebujemy ogniskowych. Ale jeżeli zdecydujemy że tele jest potrzebne (np. sport) to czym prędzej się tego obiektywu pozbywamy .

Domyślnie

Na poczatek dla amatora to dobre szklo. Jak zobie porobi zdjecia to potem bedzie wiedzial czego chce i czego mu brakuje - samemu lepiej podjac decyzje niz wywalic kase.

Niby tak, ale... jak sobie porobi foty i przez szkło beą kijowe to może się też zniechęcić... znam takie przypadki.
    A jak się pracuje na dobrym szkiełku które ładnie rysuje to aż się bardziej chce

Domyślnie

Ta sigma to nie jakies dno. Jest przyzwoita. Wy mowicie o swietnych szklach

Domyślnie

Ta sigma to nie jakies dno. Jest przyzwoita. Wy mowicie o swietnych szklach
    "Przyzwoity" to jest właśnie Nikkor 70-300 VR, wiem bo go używam i zdjęcia są akceptowalne i często mogą zadziwić..
    Tu możesz sobie zobaczyć przykładowe foto:
    http://www.obiektywni.pl/galeria/fotografia-377262.php
    Kup szkło porządne, bo po co za jakiś czas zmieniać?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Eee... Sigma 70-300 nie jest taka zła: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=85962 Moje fotki nią popełnione
    Ale poważnie. Ja bym osobiście dozbierał do N70-300VR. S70-300 czy N70-300VR (już pomijam N70-300G) to właśnie takie półśrodki. Tu masz świeży wątek o 55-200VR: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=87702

Szkoda, że masz D60 (dlatego nie lubię tych kastratów D40/D60), bo są fajnie szkiełka jak Nikkor 70-210 które są świetne. Niestety AF w nich nie działa przy D60 A mnie optycznie bardzo pozytywnie zaskoczyło! Super szkiełko. Choć obecnie świetnie mi się spisuje 75-150AiS. Ale to już inna bajka...
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Dzięki za wszystko. Już się zdecydowałem tylko jeszcze troszke dozbieram i biorę nikona 70-300 VR.
    POZDRAWIAM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xwiktorx Zobacz posta
    Dzięki za wszystko. Już się zdecydowałem tylko jeszcze troszke dozbieram i biorę nikona 70-300 VR.
    POZDRAWIAM
    To się pochwal fotkami potem.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów